09 de desembre de 2016
09.12.2016
40 Años
40 Años
Consell Comarcal

El Consell aprova un nou pla d'assistència tecnica als pobles de l'Alt Empordà

Aquest any s'han redactat un total de 10 projectes

09.12.2016 | 12:46

El ple del Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha aprovat una nova convocatòria del Programa d'Assistència Tècnica als ajuntaments. Acollir-se a aquest pla suposa per als municipis beneficiats que la redacció dels projectes que s´acceptin aniran a càrrec dels serves tècnics del Consell. Aquesta iniciativa comarcal facilita la redacció d'obres, projectes d'instal·lacions o direccions d'obres que els municipis tinguin previst executar directament o amb la col·laboració d'altres administracions.

Poden presentar sol·licitud tots els ajuntaments inclosos en l´àmbit territorial de l´Alt Empordà. Cada municipi només podrà demanar la redacció d´un sol projecte, quedant excloses la redacció d´instruments de planejament. Atès que la capacitat dels serveis tècnics comarcals és limitada, com cada any s´atenen les peticions que realment es poden assumir, tenint en compte la capacitat tècnica i econòmica dels municipis peticionaris. Els criteris per atendre les peticions assumibles es resoldran segons un barem establert pel Consell.

L´assistència tècnica per a la redacció de projectes comporta el finançament compartit al 50% entre l´Ajuntament que ho demana i el Consell, amb un límit màxim per part de la institució comarcal de 4.000 euros per projecte i any. El projecte inclou també la redacció de l'estudi bàsic de seguretat i salut. Per determinar les bases per a l'aplicació de les tarifes, tant per a la redacció de projectes com per a la direcció d'obres, es valorarà l'import dels treballs d'acord amb els barems orientatius aprovats pels col·legis professionals corresponents però reduïts en un 20%.

Aquest any, des de l´àrea dels Serveis Tècnics del Consell Comarcal, es va redactar un total de 10 projectes, entre ells la urbanització del carrer de les escoles de Ventalló i de la plaça del carrer del Llop de Pau, la prolongació de voreres al nucli de Pedret, la construcció d'una EDAR biològica vegetal a Ordis i la rehabilitació de l'edifici municipal de la Rectoria per destinar-lo a dependències municipals de Vilanant.

També es van redactar els projectes de pavimentació del camí del dipòsit d'aigua del nucli de la Guàrdia, al terme de Terrades, la construcció d'una EDAR a Biure, la segona fase del vial de circumval·lació a l'est de Pontós, el nou camí d'accés al nucli de les Escaules, en la seva segona fase i la millora i adequació de l'edifici de la societat la Concòrdia de Darnius.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema