L'Ajuntament de Figueres ha iniciat els tràmits per tal de poder cedir un terreny municipal per a la construcció del nou Centre Recreatiu de Vilatenim, que es va haver d'enderrocar pel desdoblament de la C-260. D'altra banda, s'està treballant per tenir al més aviat possible una carpa provisional que els servirà per fer les activitats mentre no es pugui començar l'obra del nou edifici, que l'entitat pagarà amb els diners de l'expropiació.

L'alcaldessa, Marta Felip, ja va manifestar fa unes setmanes la intenció del Govern de deixar uns terrenys per fer possible que aquesta històrica entitat pugui continuar realitzant les activitats que hi realitzaven des de feia gairebé setanta anys, que és quan es va inaugurar el local que hi havia a peu de carretera.

Es tracta d'un solar proper a l'estadi que és de propietat municipal però que llinda amb una part privada. Per fer possible l'obra, calen unes adequacions a la zona perquè actualment hi ha un camí de pedres. Per això, el Govern va tirar endavant una modificació al Polígon per tal d'assumir subsidiàriament els treballs. Ara, durant el període d'exposició pública la propietat ha dit que ho assumiria i s'ha suspès la tramitació per tirar endavant a partir d'ara aquesta via. Paral·lelament, s'està tramitant la instal·lació de la carpa.

Un edifici històric

L'edifici del Centre Recreatiu va ser l'últim enderroc que es va fer a la carretera de Roses. Es va dur a terme el passat mes de setembre a les sis del matí però, malgrat l'hora, els socis i veïns de Vilatenim van assistir-hi tot participant en un esmorzar de «comiat». I és que l'entitat es va fundar l'any 1946 com una sala de ball i per a la joventut del poble, que fins lllavors s'havia de desplaçar fins a Figueres o a d'altres pobles veïns. Amb els anys, s'hi han fet altres activitats com cursos, trobades de germanor i actes relacionats amb el foment de les tradicions catalanes.