Els usuaris de la línia de tren Perpinyà-Cervera Portbou han convocat una concentració per a aquest dissabte, 10 de desembre, a les 8.12 hores, a l'Estació Ferroviària de Portbou. És prevista l'assistència de representants dels ajuntaments de les dues bandes de la zona transfronterera.

Des de la Catalunya Nord, l'Association des Usagers du Train Perpignan-PortBou. Vélo en Têt ha promogut una recollida de firmes a través del canal d'Internet www.change.org, amb la petició següent: "Oui au train de nuit!" (Sí al tren de nit!). La reclació va dirigida a Ségolène Royal, ministra d'Ecologia i de Transports del Govern francès, i a nou titulars més de la política francesa.

Els organitzadors de la manifestació llancen una sèrie de missatges reivindicatius: "En defensa dels trens nocturs a la Catalunya Nord i l'Estat Francès"; "En defensa d'unes interconnexions dignes entre Portbou i Cervera de la Marenda"; "En defensa dels trens de mercaderies i de les estacions de Portbou i Cervera"; "En defensa del tren convencional, en general. El tren social i territorial per excel·lència. Per un tren convencional digne entre Perpinyà-Cervera-Portbou-Figueres-Girona"; "En defensa d'un transport públic ferroviari convencional a la zona transfronterera entre l'Alt Empordà/comarques gironines i la Catalunya Nord".