06 de desembre de 2016
06.12.2016
40 Años
40 Años
Consell Comarcal

El Consell Comarcal explica als municipis el nou servei de suport a la prevenció d'incendis

Avinyonet de Puigventós i Ventalló han estat els primers municipis on s'han fet reunions informatives

06.12.2016 | 11:35
La reunió celebrada a Ventalló

Avinyonet de Puigventós i Ventalló han estat els primers municipis de l´Alt Empordà on el Consell Comarcal, conjuntament amb representants del departament d´Interior i dels Bombers així com de la Diputació de Girona, han explicat les passes a seguir un cop realitzats els plànols de delimitació de franges per a la prevenció d´incendis forestals i que venen reglamentades per una normativa de la Generalitat.

Aquests plànols han estat realitzats pels mateix Consell Comarcal a la majoria de municipis de l'Alt Empordà, amb el finançament de la Diputació de Girona. Un cop hagin passat tots els tràmits administratius per a la seva aprovació, cal redactar el projecte executiu per a la realització de les franges exteriors de protecció per a la prevenció d'incendis en nuclis urbans i urbanitzacions i executar materialment el projecte.

En aquest sentit el Consell Comarcal crearà l´any 2017 un servei específic per desenvolupar tot aquest procés, que culminarà amb la neteja dels espais delimitats i la supressió física d'una part de la massa forestal. Un servei que estarà adscrit a l´àrea de Medi Ambient i que comptarà amb un tècnic dedicat específicament a coordinar aquesta feina si es realitza per encàrrec dels ajuntaments.

A les reunions que s´han realitzat fins ara, els Bombers de la Generalitat expliquen les dificultats amb què es troben a l´hora d´apagar un incendi per la manca de les franges perimetrals que prevenen l´expansió de les flames. Els director territorial d´Interior, Albert Ballesta, i el diputat de Medi Ambient de la Diputació de Girona, Lluís Costabella, expliquen les passes a seguir per tal d´aplicar la normativa vigent en aquest tema i els representants dels Consell Comarcal ofereixen als municipis la possibilitat de concertar la seva execució de cares a l´any vinent.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema