L'Escala viu un cap de setmana d'estrenes. Per una banda, s'ha posat en marxa l'enllumenat nadalenc. De l'altra, s'ha inaugurat l'Espai Jove l'Esbotzada, a l'edifici que hi ha a l'aparcament de Can Parals.

El programa començava amb l'acte oficial de posada en marxa de l'enllumenat nadalenc, que en aquesta ocasió era a càrrec dels alumnes de l'escola l'Esculapi, que celebra el seu desè aniversari. Una representació dels alumnes ha cantat la cançó "un camell d'Orient" i era l'encarregada de prémer el botó que encenia l'enllumenat dels carrers. L'acte també incloïa la benvinguda al tió, un acte organitzat per la Unió de Botiguers i Empresaris Turístics cada any.

Després d'un berenar per als més petits, una cercavila amb el grup Batuscala i els gegants de l'Escala es dirigia cap al nou Espai Jove l'Esbotzada, que ha entrat en servei aquest divendres. Un edifici situat a l'aparcament de Can Parals, que inclou espais de joc, d'estudi, per fer treballs, conferències o xerrades, entre d'altres. Coincidint amb l'estrena, s'ha fet un taller de cuina i de batucada.

"Agraïm molt l'esforç de tots els que han treballat per fer-ho possible, perquè avui és un dia de celebració, amb l'estrena d'un espai magnífic que posem a disposició dels joves i que esperem que se'l facin seu i s'involucrin amb projectes i idees", remarcava el regidor de Joventut, Rafel López. En la mateixa línia, l'alcalde de l'Escala, Víctor Puga, destacava que cal "generar complicitat i corresponsabilitat, perquè el que tenim és un projecte ambiciós i necessari i cal saber-lo gaudir".

Aquest any, amb la posada en funcionament del dinamitzador juvenil, s'han anat fent diverses activitats que van sorgir arran de diferents assemblees amb els joves. En aquest sentit, es van organitzar diverses activitats de la Festa Major i s'han fet concerts, entre d'altres. De forma més immediata, ara hi ha previst un curs de monitor de lleure intensiu, pel 23 de desembre (hi ha temps d'inscriure's fins el 16) i un concurs de cuina jove 817 de desembre a la Sala Municipal).

De moment, aquest mes de desembre està previst que l'horari de l'Espai Jove sigui els dimecres, dijous i divendres, de 17 a 20h, i els dissabtes, de 10 a 13 hores.

Activitats nadalenques

Amb l'encesa de l'enllumenat nadalenc es dóna el tret de sortida a més d'una cinquantena d'actes previstos fins a l'arribada dels Reis d'Orient. Com ja es va fer l'any passat, s'ha editat un fulletó que resumeix totes aquestes activitats.

Aquest dissabte, per exemple, està previst un concert familiar a l'Alfolí de la Sal, dins el cicle dels Clàssics l'Escala-Empúries. Es tracta d'una representació El Trencanous, a càrrec del Quinten 4+1, amb obres de Tchaikowski, S.Joplin, J.Brahms i T. Greaves (19h). A la mateixa hora, s'inaugura l'exposició de Nadales de col·lecció, a la Sala d'actes Municipal. Al vespre, sopar i ball, amb el grup Xarop de nit, a la Sala Polivalent.

Diumenge, la secció de muntanya del CER fa la tradicional pujada al Montgrí per posar el pessebre.