L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha exercit de portaveu d'una reunió de mediació que ha assegut a la mateixa taula els representants sindicals que anunciaven una vaga en la recollida d'escombraries per al 12 de desembre (CO.BAS i CCOO) i els representants de l'empresa de capital mixt Fisersa Ecoserveis.

Marta Felip ha sortit de la trobada amb actitud optimista, dient que s'ha avançat en el diàleg entre les dues parts i que, finalment, s'han pogut concretar mesures individuals i col·lectives que els dos sindicats demanen que es contemplin en el conveni laboral. També l'ha esperonat saber que els sindicats ajornaven la vaga, alhora que preveu que es pugui suspendre la intenció de forma definitiva.

La plataforma de mediació ha fixat una nova trobada per al 13 de desembre i, per tant, l'aturada del servei de recollida d'escombraries i neteja viària que s'havia convocat per al dia abans, el 12 de desembre, queda ajornada, segons CO.BAS i CCOO fins al 20, en el cas que no s'arribi a un acord satisfactori.