01 de desembre de 2016
01.12.2016
40 Años
40 Años
Vilajuïga

L'Espai Armengol debat sobre la viabilitat dels festivals culturals gironins

Promotors, ajuntaments i juristes han participat en una jornada a Vilajuïga

01.12.2016 | 18:04
L´acte de l´Espai Armengol

Aquest matí, l´auditori de l´Espai Armengol, de Vilajuïga, ha acollit aquest dijous una jornada de debat sobre la viabilitat i el futur dels festivals culturals. Hi han participat promotors d´alguns dels grans festivals gironins; Xavi Pascual (promotor dels festivals Acústica, Strenes i Sóns del Món), Salvador Sunyer (director artístic del Festival Temporada Alta). També representants d´institucions, Carles Riba (regidor de cultura de l´Ajuntament de Girona), Francesc Giner (regidor de cultura de l´Ajuntament de Roses) i Laura Moreno (en representació de la marca Costa Brava Girona Festivals). Per últim, la jornada ha comptat amb la participació de l´advocada Patricia Gabeiras, especialitzada en el sector cultural.

Les dificultats per signar convenis amb les administracions i rebre´n subvencions són la gran preocupació dels promotors, que reclamen més seguretat jurídica per no veure perillar el futur d´aquests festivals. Els regidors Carles Riba i Francesc Giner han confirmat aquesta situació actual, assegurant que per donar suport econòmic a festivals d´iniciativa privada han de superar actualment moltes dificultats legals. Malgrat això, la jurista Patricia Gabeiras ha refermat que la llei vigent dóna marge a les institucions per garantir la seguretat jurídica quan es signen aquest tipus de convenis, però que cal més formació sobre aquesta jurisdicció als funcionaris.

Pels promotors Sunyer i Pascual, treballar sense tenir garantida la continuïtat dels festivals a mig termini és un fre que pot posar en perill la viabilitat del que actualment són els grans festivals gironins.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema