01 de desembre de 2016
01.12.2016
40 Años
40 Años
Medi ambient

Adeqüen cinc torres de llum al Parc del Cap de Creus per evitar l'electrocució d'aus

L'actuació a la línia que connecta amb el radar militar del Pení és fruit de la col·laboració entre empreses, entitats i administracions

01.12.2016 | 15:20
Els treballs dels tècnics

Endesa ha col·locat avui material aïllant per evitar l´electrocució d´aus en cinc torres de la línia elèctrica que arriba al radar militar del Pení, dins la zona del Parc Natural del Cap de Creus. L´actuació s´ha dut a terme gràcies a la col·laboració entre empreses, administracions i entitats. Concretament, entre Endesa, Conectores y Sistemas; el Centre de Recuperació de Fauna dels Aiguamolls, la Universitat de Barcelona, el Ministeri de Defensa, els Agents Rurals, i el Departament de Territori i Sostenibilitat.

L´actuació ha consistit en la instal·lació de fundes i protectors a cables, autovàlvules, seccionadors, grapes, bornes i connectors, per protegir aquestes espècies quan s´hi aturen o aixequen el vol al costat dels cables.

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha impulsat la correcció d´aquests punts de la línia en detectar algun cas d´electrocució d´ocells. L´actuació ha estat possible gràcies a la col·laboració d´Endesa i Conectores y Sistemas.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema