Hotel Cala Jóncols de Roses ha entregat avui un xec per valor de 2.700 euros a Creu Roja perquè els destini a la campanya "Donem-li la volta per omplir el plat", una iniciativa que busca el suport de la ciutadania, empreses i administracions per garantir que tots els infants tinguin un plat a taula. Aquests diners es van recaptar en la Jornada Solidària a favor de l´alimentació infantil que es va dur a terme el passat 20 d´agost a les instal·lacions del complex hoteler a favor de l´alimentació infantil.

L´entrega del xec s´ha dut a terme avui, en un acte a l´Ajuntament de Roses, amb la presència de l´alcaldessa del municipi, Montse Mindan; dels propietaris de Cala Jóncols, Juanma i Michael Gómez; del president de Creu Roja a Roses, Jordi Segura; i dels artistes Dolors Ventós i Joan Comella que van participar en la iniciativa.

A la jornada solidària de l´Hotel Cala Jóncols també hi va col.laborar Narcís Costa. Els tres artistes van pintar cinc plats de ceràmica de la Bisbal d´Empordà amb "la idea d´omplir el plat amb racions d´art perquè es converteixin en aliments per als nens i nenes que ho necessitin" segons van manifestar.

A més, dins la jornada solidària, es va celebrar un mercat d´artesania a càrrec de Somni D4, un grup de dones de la comarca que treballen en tasques relacionades amb el món de la decoració i l´artesania. Hi havia estands de decoració, de bijuteria i de productes fets a mà. I al vespre, va acabar amb música en directe amb el grup figuerenc de rumba, Merkado Negro; i una sessió de cocteleria.

La iniciativa s´emmarca en el projecte de responsabilitat social que l´Hotel Cala Jóncols té implantat des de fa anys. El complex hoteler, va dur a terme l´any passat una jornada d´artesania, música i pintura solidària on es va recaptar 4.000 euros. Els beneficis es van destinar a l´Associació els Tramuntanets de Roses que es dedica a ajudar a nens i joves discapacitats física, sensorials i psíquics; i a la família de l´Izan López, un nen de Roses afectat d´amioplàsia congènita. La Jornada solidària va consistir en la pintura, per part de Joan Comella, d´ un dels seus murals fragmentables que va batejar amb el nom de "Mar d´emocions". Les 180 peces que formaven el mural solidari es van vendre entre els assistents i per mitjà del web de l´Hotel per recaptar fons. Cada fragment es va acompanyar d´una fotografia per tenir referència de l´obra completa. Comella va iniciar l´any 2.000 aquesta sèrie de murals solidaris . Aquell any els beneficis els va destinar a en Mario, un nen de Roses malalt, i cada any ha contribuït a diferents causes relacionades amb la infància com el que va fer a Andorra l´any 2.006 a benefici de la Unicef o el mural de la nena índia que va pintar al 2.007 a Figueres per la Fundació Vicente Ferrer. També ha col·laborat amb Fotògrafs per la pau i amb la Fundació del Síndrome de Moebius.

I al 2014, l´establiment rosinc va dur a terme un sopar solidari en benefici de la Fundació Vicente Ferrer on es van recaptar 6.500 euros que es van destinar a la construcció d´una escola a l´Índia.

En la iniciativa hi ha col.laborat 27 empreses: Cronstrucciones Horizon, Pescadors de Roses, Darnés grup, Publimas, Angelats, Somni D4, Biel´s, Friolisa, Multicoptero.com, Pacfren, Neumàticos Gran Via, Estrella Galicia, Coubet, Marina Estrella, Instal.laciolns Aurel Rastrojo, Distribucions Fluvià, Nautamarine, Empordaigua, Extintors Dídac, Dexia, Complet Hotel, Ingremic, Ingreda sistem, Eurodivers, Edifici Capvespre, Fusteria Vila i Celler Subaquàtic.