Cadaqués ha aturat les obres de la instal·lació dels contenidors soterrats a es Portal, a la zona de la Riba, en aparèixer les restes d'un mur. Una arqueòloga del Departament de Patrimoni de la Generalitat han fet una primera visita i s'està a l'espera de les conclusions. En principi segons ha explicat l'alcalde, Pep Lloret, creuen que no es tractaria de l'antiga muralla medieval sinó d'una construcció més recent.

Les màquines estaven realitzant el forat a es Portal, un dels tres punts on es col·loquen contenidors soterrats, quan van aparèixer les restes del mur. Es tracta d'un punt davant de mar, a tocar el banc conegut com del Si no Fós. En detectar les restes es van aturar els treballs i es va donar avís a Cultura de la Generalitat perquè els arqueòlegs estudiïn de què es tracta.

Segons Lloret, en aquest punt no hi havia part del recinte emmurallat. Per això, tot i que falta conèixer les conclusions de Patrimoni, no esperen que es tracti d'això.

El nucli antic de Cadaqués va ser un recinte emmurallat, però només es conserven un dels portals des d'on s'accedia al recinte i que es troba a la platja Gran, i la torre des Baluard. Des de la portalada que es conserva s'accedia al nucli jueu. Malgrat no es conserva, es coneixeria on se situava.

Al punt on s'han trobat les restes, en principi era un lloc on arribava el mar a aquella època. Per això, tot i que encara no saben a què, podria pertànyer a algun altre tipus de construcció.

El lloc on s'ha trobat és un dels tres indrets nous on s'estan soterrant els contenidors, un projecte que ha suscitat debat a Cadaqués perquè es considera que s'ubiquen en llocs emblemàtics per la imatge de la població.