"Vols fer-te voluntari/ària de la Biblioteca Municipal d'Avinyonet de Puigventós? Vine a la reunió que tindrà lloc el pròxim 24 de novembre a les 19.00 hores a la mateixa Biblioteca (Plaça Pintor Sibecas)". El missatge l'ha llançat l'Ajuntament d'Avinyonet de Puigventós, en el seu web municipal, amb la voluntat de reobrir, com més aviat possible, l'equipament. El seu tancament no va estar absent d'una forta polèmica el març passat, quan totes les col·leccions de llibres i els fons documentals es van llançar al contenidor de reciclatge de paper.

En l'escrit, el govern local informa els veïns que aviat tindrà lloc la reobertura de la Biblioteca Municipal d'Avinyonet de Puigventós. "L'Ajuntament i el grup Salvem la Biblioteca hem acordat que l'obertura i dinamització de l'espai es portarà a terme mitjançant la col·laboració dels voluntaris", s'assenyala en el comunicat, en el qual també es destaca que el pròxim ple municipal inclourà un punt a l'ordre del dia relatiu als acords esdenvinguts sobre el projecte de reobertura de la biblioteca entre el propi consistori i l'entitat Salvem la Biblioteca.

Els interessats a formar part del grup de voluntaris que es farà càrrec de coordinar i dinamitzar el servei estan convocats a la reunió del 24 de novembre. La idea, en breu, és tenir concretats els horaris de la biblioteca per tal d'obrir-la com més aviat millor. El pas següent consistirà en sol·licitar l'adhesió a la Xarxa de Punt d'Informació i Lectura (XPIL) de la Diputació de Girona.

El tancament de la biblioteca d'Avinyonet va generar, el març passat, una allau de crítiques perquè tot el fons documental va anar a parar al contenidor blau. Recollida de firmes, atacs des de les xarxes socials, malestar entre els veïns... van ser algunes de les conseqüències d'aquella desafortunada acció, que ara l'Ajuntament d'Avinyonet en estreta col·laboració amb Salvem la Biblioteca vol solucionar.