L'empresa de serveis Fisersa, ha transformat un dels vehicles de la seva flota d’autobusos de transport urbà de Figueres perquè consumeixi gas natural com a combustible, a més de gasoil. Una actuació que ha estat possible gràcies a la tecnologia desenvolupada per l’empresa de Cantàbria, Ferrosite.

Aquest canvi, realitzat a mitjans d’estiu, reafirma l’objectiu de Fisersa de posar al servei dels usuaris una flota amb totes les comoditats i el menys nociva possible per al medi ambient. De fet, aquesta última transformació se suma a l’adquisició del primer bus elèctric de l’Estat per a ús públic -el 2009-, i d’un vehicle propulsat per gas natural comprimit (GNC).

En l’àmbit tècnic, la transformació ha consistit en la instal·lació d’un sistema especial d’adaptació al Gas Natural Comprimit (GNC), la qual permet que el vehicle utilitzi el gasoil o una barreja de GNC i gasoil, indistintament i segons les necessitats.

El conseller delegat de Fisersa, Manuel Toro, explica que “A Fisersa volem mantenir aquest ferm compromís amb la sostenibilitat, en l’àmbit del transport públic, però també en el de l’aigua. Per això, subjectes sempre a les disponibilitats pressupostàries, anem avançant en la renovació dels elements amb que treballem, fent-los més adaptats al medi ambient. Aquesta hibridització ha esta possible perquè dins les instal·lacions de Fisersa, tenim el punt de subministrament de gas natural des d’on podem fer la càrrega de combustible”.

Cal tenir en compte que l’actuació també representa un estalvi econòmic en el consum de combustible del vehicle.