Ajuntament de Figueres ha encarregat a la brigada municipal la retirada d´alguns elements que formaven part del mobiliari de l´antiga botiga que ocupava els baixos i l´entresòl de la casa natal de Salvador Dalí. Segons fonts municipals, l´actuació busca deixar lliure d´elements externs com fustes o lleixes aquest espai per a poder treballar millor en el projecte museístic que està elaborant la historiadora, Mariona Seguranyes. Mentrestant, però, les obres de rehabilitació de l´espai continuen sense finançament després que l´Estat anunciés la retirada de l´ajut de 500.000 euros tot i que el Govern ja ha manifestat que manté la voluntat d´obrir l´edifici a la ciutadania.

El Govern municipal va fer l´encàrrec a la historiadora fa alguns mesos i, segons sembla, la recerca per a dissenyar el projecte avança a bon ritme.

La voluntat és explicar Dalí a través de la seva família i coetanis, el context de l´època en la qual va viure així com l´atmosfera que es vivia a la Figueres de principis del segle XX. Amb aquesta idea s´ha de museïtzar la planta baixa i l´entresòl. Justament l´espai en el qual està treballant aquests dies la brigada municipal. Segons l´Ajuntament no s´hi estan fent obres sinó que s´estan retirant elements que havien quedat de quan hi havia la botiga Tamaris. Entre ells, vestiments per tal de deixar l´espai el més net i original possible i així poder seguir treballant en el projecte per a convertir aquesta part en museu.

Pel què fa al projecte arquitectònic, la ciutat compta des del 2011 amb un document que xifra la reforma en uns 2.5 milions d´euros. L´Estat havia compromès per aquest any una partida de mig milió però al setembre se´n va desentendre al·legant la obligació d´ajustar-se als objectiu de dèficit imposats per la Comissió Europea. També estan pendents d´una subvenció al Feder així com una aportació municipal 1.4 milions entre 2017 i 2019. La retirada de l´Estat en el procés, però, obligarà a replantejar el projecte tot i que l´alcaldessa, Marta Felip, ja ha manifestat que ho tiraran endavant.