Ajuntament de Figueres ha instal·lat tanques de protecció a diverses àrees de joc infantil de la ciutat amb l´objectiu de millorar la seguretat dels infants. S´han col·locat a la plaça Abdó Terrades, a la plaça dels Drets Humans de Vilatenim, a la plaça Joan Tutau i al Parc dels Olivars. Amb aquesta acció es vol protegir els infants dels entorns infantils pròxims a zones de circulació de vehicles i/o que puguin ser perilloses i, també, per motius sanitaris, evitar la presència d'animals i els seus excrements.

Els espais s´han protegit amb tanques de fusta reciclada, alguns amb una porta i d´altres amb un pas canadenc, que consisteix en un pou amb una reixa per impedir l´entrada d´animals. El cost total de les instal·lacions és de 20.259,74 € (IVA inclòs), un 50% del qual ha estat subvencionat per la Diputació de Girona a través dels programes de Dipsalut.

El regidor de Serveis Urbans, Joaquim Felip, assegura que aquesta acció "forma part d'un estudi que s'ha fet des de l'Àrea de Serveis Urbans per determinar quins dels 49 parcs infantils de la ciutat eren susceptibles de representar un perill per als infants", i afegeix que aquesta mesura segueix les línies marcades pel govern de la ciutat per garantir la seguretat dels infants i la salubritat dels sorrals.

En total, ja hi ha 9 parcs tancats a la ciutat, i es preveu que l'any vinent s'instal·lin tanques a 11 parcs més, de manera que hi haurà un total de 24 parcs amb tanques.