Figueres acollirà l'acte de nomenament dels guanyadors del nou Premi Internacional de la Fundació Princesa de Girona de la pròxima edició.

El nou Premi Internacional substituirà el Premi Entitat, fins ara dedicat únicament a organismes nacionals, i l'acte de nomenament dels guanyadors se celebrarà a la ciutat de Figueres entre març i abril del 2017.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, mostra la seva satisfacció per acollir aquest acte de reconeixement internacional d'iniciatives que promouen l'educació dels joves, i recorda que enguany, Figueres ha estat nomenada per l'UNICEF ciutat amiga de la infància: "Com a ciutat educadora, volem atraure a Figueres totes les iniciatives relacionades amb l'educació en tots els àmbits de la vida."

La Fundació Princesa de Girona convoca aquest premi amb l'objectiu de reconèixer la trajectòria d'entitats i organitzacions amb seu a qualsevol país de la Unió Europea que treballen a favor dels joves en els àmbits de la millora de l'ocupabilitat, la inserció laboral, la innovació a l'educació, el foment de l'èxit escolar i el desenvolupament de vocacions científiques.

A més d'aquest guardó, la Fundació convoca aquest any quatre premis individuals, en les categories d'Arts i Lletres, Empresa, Investigació Científica i Social, dirigits a joves que hagin destacat per la seva capacitat emprenedora amb projectes innovadors.

L´acte de nomenament dels guanyadors de la categoria d´Arts i Lletres se celebrarà a Còrdova, el de Recerca Científica a Barcelona, el d´Empresa a Santander, i el Social a Sòria.