Els alumnes catalans seguiran fent deures aquest novembre. La CEAPA, Confederació d'Associacions de Pares, ha convocat una vaga de deures pels caps de setmana d'aquest mes però la FaPac, la Federació d'Associacions de Pares, ni l'ha secundada ni s'ha promocionada. En declaracions a l'ACN, la presidenta de l'entitat Montse Conejo, ha explicat que no el consideren un ''tema prioritari'' ja que hi ha altres àmbits més urgents on actuar i per això encara no s'ha debatut. Conejo reconeix que els deures són un aspecte que pot generar desigualtat entre alumnes però assegura que, actualment, les AMPA tenen altres ''inquietuds'', com ara la LOMCE, les revàlides o els barracons.

La Federació d'Associacions de Pares de Catalunya, la FaPaC, no ha abordat encara el debat dels deures, tot i el rebombori que a l'estat espanyol ha generat la vaga de deures convocada per la CEAPA pels caps de setmana de novembre, que anima a les famílies a no fer els deures aquest mes. La FaPaC considera que hi ha temes ''més prioritaris'' per treballar com pot ser la implantació de la LOMCE, els barracons o les revàlides i, per això, ha deixat aparcat el tema dels deures.

Així ho ha explicat, en declaracions a l'ACN, la presidenta de la FaPaC, Montse Conejo, que no descarta abordar la problemàtica si les AMPA demostren inquietud per aquest aspecte. Conejo, però, tampoc veu malament la mesura impulsada per CEAPA perquè ''no és dolent'' ja que està a favor de la Confederació en considerar que els caps de setmana són per poder ''estar en família''. Dubta, però, si una suposada vaga a Catalunya tindria èxit.

Conejo, però, si que reconeix que els deures escolars poden generar desigualtats entre els alumnes perquè no totes les famílies provenen del mateix entorn social i, tot i descartar que els pares facin la feina dels fills, veu diferències entre les famílies que poden estar a casa a la tarda per ajudar als alumnes i les que no.