L'Ajuntament de Borrassà ha obert un expedient informatiu contra una granja del municipi després que s'hagin trobat diversos porcs morts al costat de la finca sense que es complissin les mesures sanitàries pertinents. L'explotació tenia els animals acumulats en un cubell sense tapar i fins i tot al terra al costat del camí que voreja la granja.

L'alcalde del poble, Ferran Roquer, ha explicat que ja han posat el cas en coneixement del Departament d'Agricultura i des del consistori han obert un expedient informatiu en el que exigeixen tota la documentació pertinent al propietari. Roquer deixa clar que pot comportar una sanció però que "cal esperar al final del procediment".

La normativa exigeix que l'explotació ha de tenir un contracte amb una empresa que es faci càrrec de la recollida dels animals, un màxim de 48 hores després de la mort. Mentrestant, els porcs han d'estar en un compartiment hermètic al costat de la granja, on no hi puguin accedir altres animals.

El consistori de Borrassà ha decidit obrir un expedient sancionador contra una granja del municipi que acumulava porcs morts a fora de l'explotació i sense les mesures higièniques necessàries. L'alcalde del poble, Ferran Roquer, ha assegurat que han actuat "tant bon punt han tingut notícia" d'aquest fet i ha explicat que de moment el consistori no té constància que el propietari hagi rebut la notificació, on se li demana que aporti la documentació de la granja.

L'ajuntament vol veure el contracte de recollida d'animals morts que està obligat a tenir, així com un informe dels dipòsits on acumula els animals que estan a l'espera de ser recollits.

Precisament aquest és el principal problema, ja que en diverses imatges es veuen porcs morts sense cap tancament hermètic i al costat d'un camí per on passen veïns del municipi. Per això l'ajuntament també vol saber quines són les mesures higièniques que pensa implantar per arreglar el problema. Roquer ha explicat que la normativa deixa clar que altres animals no poden tenir accés a aquesta zona.

Els veïns es queixen

La problemàtica ha sortit a la llum després de la queixa de veïns que asseguren que es tracta d'una "pràctica habitual" per part d'aquesta explotació i que no ha estat puntual d'ara. Asseguren que és normal trobar-se amb els animals morts al costat del camí i diuen que a l'estiu la situació encara es complica més per les altes temperatures.