Una seixantena de persones van participar ahir a la xerrada-debat per denunciar la privatització dels Serveis Públics al territori. La xerrada, segons la informació facilitada per la CUP, va iniciar-se amb els parlaments dels carters de Ribesaltes que, després d'una vaga de 7 mesos (la vaga més llarga de la història de La Poste) han aconseguit les seves reivindicacions. "L'experiència de la vaga ens ha servit per saber dir no a determinades tasques que se'ns volia imposar i que no són les pròpies d'un servei públic de qualitat", va manifestar Augustin Fons, carter de Ribesaltes i membre del sindicat SUD.

Posteriorment Ferran Cascallar, carter i sindicalista de la CGT, va explicar el procés de privatització del servei de correus, que avui "és l'única empresa pública a l'Estat espanyol que té la forma jurídica de societat anònima". Segons Cascallar, "un dels propers passos d'aquest procés serà la sortida a borsa de l'empresa que gestiona el servei postal". Per la seva banda, Laia Rispau, professora i membre del sindicat USTEC-IAC, va descriure com l'aprovació de la LEC (Llei d'Educació de Catalunya) "ha propiciat l'entrada de les empreses als centres escolars i la progressiva jerarquització dels equips directius de les escoles". Magda Gifré, treballadora sanitària del sindicat CATAC-CTS va exposar les diferents fórmules de gestió del servei, la precarització dels contractes dels treballadors "que a vegades es renoven cada mes" i va posar sobre la taula la figura dels interins "que poden treballar sense plaça fixa fins a vint anys". Finalment, Ricardo López, treballador de l'empresa mixta Ecoserveis de Figueres (gestió de residus municipals) va explicar com les mancances de plantilla de l'empresa degraden la qualitat de l'atenció i la gestió del servei.

Després de l'exposició de les experiències de lluita dels diferents sindicats convidats, es va obrir un debat en el qual es va manifestar la importància de defensar unes condicions laborals dignes -que avui es troben en perill pels processos de reestructuració de plantilla comuns a tots els àmbits dels Serveis Públics- per poder garantir una atenció de qualitat als usuaris. Més enllà de les fronteres estatals, també es va posar sobre la taula el desmantellament dels Serveis Públics a Europa i la necessitat, per tant, d'unificar les lluites d'arreu.