La Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, segons les dades obtingudes dels seus agremiats, ha avançat que les xifres de la previsió d'ocupació hotelera durant els dies del pont de Tots Sants (del dissabte 29 d'octubre al dimarts 1 de novembre), fan preveure xifres variables segons cada territori.

Com és habitual en aquesta època, el 50% de la flota hotelera de les comarques del litoral gironí està tancada per temporada. Les xifres de la previsió d'ocupació de la resta dels establiments hotelers oberts és del 55% a la comarca de l'Alt Empordà, del 60% a la zona de la Costa Brava Centre i del 70% a la Costa Brava Sud.

Pel que fa a la ciutat de Girona i a les seves rodalies es preveu una ocupació del 80%, coincidint amb la celebració de les fires de Sant Narcís.

A les zones d'interior de les comarques de la Selva i de la Garrotxa es preveu una ocupació del 55% i del 75%, respectivament. I a les zones de muntanya de la Cerdanya i el Ripollès la previsió d'ocupació és del 63% i el 70%, respectivament.

Perfil del turista i mitjana d'estades

El perfil del turista durant el pont de Tots Sants són parelles de mitjana edat, entre 40 i 60 anys, i famílies catalanes de la província de Barcelona i de Girona. Així com, turistes francesos del mateix perfil que durant la darrera setmana i les properes celebren les vacances de Tots Sants.

La mitjana d'estades per persona i nit oscil·la entre 1 i 2 dies. Enguany, segons la Federació, no es poden comparar les xifres d'ocupació de l'any passat perquè la festivitat de Tots Sants coincidia que era cap de setmana.