Les famílies d'alumnes de l'Escola Ramon Muntaner de Peralada s'han manifestat, aquest divendres, 28 d'octubre, en finalitzar la jornada lectiva per reivindicar allò que fa molt temps que reclamen: la construcció d'un institut. La protesta ha estat convocada a famílies tant del poble com de municipis de les rodalies, que consideren que Peralada fa temps que té la necessitat de disposar d'un equipament per a l'educació secundària obligatòria. Tot el poble dóna suport a la manifestació.

La gota que ha fet vessar el got i que ha generat encara més malestar entre els pares d'alumnes de Peralada ha estat saber que s'han de crear tres noves línies d'ESO i que l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, hauria anunciat que es faran a la seva ciutat. Des de Peralada consideren que estava clar que enlloc d'habilitar nous espais per a Secundària a Figueres es podria construir un institut al seu poble, ja que des de l'Ajuntament s'han donat totes les facilitats al Departament d'Ensenyament per fer-ho possible.

En aquest sentit, l'alcalde de Peralada, Pere Torrent, ha explicat que el consistori que presideix ha posat a disposició d'Ensenyament "l'espai de les antigues escoles, que està en perfecte estat i que es podria utiltzar demà mateix per a ubicar-hi aquestes línies d'ESO. L'oferiment està damunt de la taula, el Departament el coneix i, a més, tindria cost zero per a les dues parts. D'aquesta manera es pot resoldre aquesta necessitat que hi haurà a partir del curs vinent".

Torrent deixa clar que "la solució és viable en tots sentits. A més, cal tenir en compte que al costat de les antigues escoles hi ha el pavelló, el CAP i l'escola nova, per la qual cosa d'equipaments per als alumnes no en falten".

Finalment, l'alcalde de Peralada afegeix que "aquesta solució no treu que, des de la nostra vila, seguim reivindicant la construcció d'un institut quan la situació econòmica del país ho permeti".

Sigui com sigui, els representants de l'Ajuntament de Peralada tenen una reunió el 7 de novembre amb el director del Servei Territorial d'Ensenyament a Girona, Josep Polanco, per tractar aquest tema.