Unió Municipal de Catalunya de Roses (UMdC) ha denunciat irregularitats en el cas Royal Marine II de Roses i ha anunciat que estan estudiant accions legals com ara portar-ho a Fiscalia. El portaveu de la formació, José Antonio Valdera, diu que tot el procés ha estat ple d'incongruències i situacions que no s'ajustaven a la legalitat però que els sobta especialment el pagament de la indemnització de 2,2 milions d'euros que, segons diuen, no compta amb cap informe que ho avali. A més, afirma que d'aquests 1,3 es van abonar a dues mencantils quan, segons la formació, «la Comunitat actora (Royal Marine I, és la única creditora front l'Ajuntament» i se li van ingressar només 825.000 euros.

Les presumptes irregularitats detectades per Unió s'han recopilat a l'informe de conclusions que cada formació havia de fer públiques aquest dilluns a la comissió d'investigació creada per abordar aquest cas.

En un comunicat, afirma que l'alcaldessa, Montse Mindan, va decidir suspendre la comissió per demanar un informe jurídic sobre les conclusions extretes per Unió. En aquestes, alerten que el procés estava viciat des del principi. Per a la formació, falten informes que acreditin les decisions preses per l'Ajuntament i, sobretot, veuen amb preocupació el conveni acordat amb els demandants (la Comunitat del Royal Marine I) per pagar-los una indemnització i posar fi al procés. En aquest sentit, diuen que «en el pacte 3er del conveni, sobta que comparegui l'alcaldessa sola, sense signatura del secretari municipal».

Els sobta també que la xifra fixada en 2,2 milions no vagi acompanyada de cap informe però el que veuen més flagrant és el pagament. Asseguren que als demanants només se'ls van abonar 825.000 euros. «Els 1.350.000 euros restants l'Ajuntament els paga a dues mercantils que apareixen esmentades per primera i única vegada en el pacte Quart del conveni». Per Valdera cal una investigació perquè «podem estar davant de fets delictius».