El Col·legi d'Advocats de Figueres, representat pel seu degà, Joan Ramon Puig Pellicer, ha estat distingit pels seus 175 anys d'existència amb la Fulla de Figuera de la ciutat.

Durant el discurs d'agraïment pel guardó rebut, en l'acte celebrat aquest diumenge en el Teatre El Jardí, el degà Puig, que fou presentat per l'advocada Montse Soms, va relatar les dificultats que ha passat l'entitat en el transcurs de la seva llarga història i va posar un especial èmfasi en la lluita contra la violència de gènere i el perill que Figueres perdi les competències del jutjat que ara té cura d'aquests afers.

Davant de les vuit-centes persones que omplien la platea i les llotges inferiors del Teatre, el degà va explicar el fet que, el 27 de juliol passat, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya havia plantejat traslladar les competències del jutjat número 7 de Figueres, el que rep les denúncies de violència de gènere, a Girona. “És una gran errada del TSJC, perquè perjudica les víctimes”, va dir abans de demanar el suport del Consell Comarcal i dels ajuntaments per evitar-ho. “Necessitem una justícia ràpida, de proximitat, amb mitjans”.