Els regidors d'Udem i Plataforma Cívica de Castelló d'Empúries van abandonar dijous al vespre el ple municipal després que el govern municipal (CiU-ERC) tiri endavant un canvi als consells d'administració de l'empresa municipal Cenet que impedirà formar-ne part als regidors de l'oposició. Consideren que són «tics dictatorials» i que impedeixen la transparència.

«Ara ve vostè, que deia que volia més democràcia, més participació i d'una forma caciquil, sense consultar amb l'oposició, faltant al respecte a tots els nostres votants, i es treu de la maniga la modificació» als consells d'administració, va manifestar el portaveu de PC, José Manuel Gallego, que considera que el canvi impedirà qualsevol control o transparència sobre l'empresa municipal. A més, averteix que en anteriors governs de Salvi Güell la situació de les empreses municipals va quedar molt tocada i en aquest moment estava sanejada. «Nosaltres no participarem» d'això, va dir, i es van negar a votar abandonant el ple.

El va seguir en l'acció el regidor d'Udem, Xavier Martínez, que va coincidir que «treure tota l'oposició del Consell d'Administració de Cenet» és un acte de caciquisme en estat pur. Matínez va deixar clar que no és per motius econòmics perquè «tots el consells d'administració es varen celebrar sense cap tipus de problema, i sense cap cost, ja que habitualment es feien durant la jornada laboral de l'ajuntament». El canvi suposa que als consells hi haurà l'alcalde i dos regidors del govern. Cenet es dedica principalment a la neteja viària i d'espais públics, recollida de residus i platges.El ple va aprovar les modificacions a les ordenances municipals.