L'Ajuntament de Figueres ha expressat la seva "extrema inquietud” al Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya davant "la imminent necessitat de trobar una solució per a les tres línies d'ESO que ens faran falta el curs vinent a la ciutat", segons ha explicat l'alcaldessa Marta Felip.

L'evolució demogràfica de la capital empordanesa ha fet que per al curs 2017-2018 hi hagi previst un important creixement d'alumnes que deixaran l'educació primària per fer el primer curs de Secundària.

Segons ha relatat Felip, el govern municipal ja ha mantingut diverses reunions amb Ensenyament per plantejar "la necessitat urgent d'ampliar algun dels instituts de la ciutat", una ampliació que tindria caràcter provisional i que tant es podria fer amb l'aprofitament de les edificacions existents o amb la instal·lació d'aules prefabricades. "Aquesta ampliació s'ha de fer a Figueres per mantenir la tipologia actual d'instituts, no podem plantejar fer-ne de nous a Vilamalla o Peralada". Tanmateix, Figueres també necessitarà una quarta línia de primer d'ESO per al curs següent 2018-2019.