11 de octubre de 2016
11.10.2016
40 Años
40 Años
Vilamalla

Primer pas per construir la via d'ample internacional a Vilamalla

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha licitat aquest 11 d'octubre la redacció del projecte constructiu

11.10.2016 | 11:06
Vista aèria dels terrenys on s´ha de fer la construcció.

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha licitat aquest dimarts, 11 d'octubre, la redacció del projecte constructiu per a la implantació de la via d'ample internacional (UIC) a la terminal de mercaderies de Vilamalla. La terminal disposa actualment de dues vies en ample ibèric d'una longitud útil de 478 metres cadascuna. El projecte que es licita preveu actuacions tant a la mateixa terminal com dins de la Red Ferroviaria de Interés Genreal (RFIG).
 
La terminal de Vilamalla té una superfície de 3,5 hectàrees i forma part del Logis Intermodal Empordà. És una terminal pública construïda per la Generalitat i gestionada conjuntament per l'empresa pública CIMALSA i per l'Autoritat Portuària de Barcelona i forma part del Corredor Mediterrani i de la xarxa transeuropea de transport. El projecte que ara es licita permetrà impulsar aquesta infraestructura i donarà resposta a les demandes de les empreses que han manifestat la voluntat de fer ús de la terminal intermodal quan aquesta disposi d'ample internacional.
 
Canvi d'ús i ample de quatre vies

 
L'actuació preveu la realització de la connexió de la terminal amb ample estàndard europeu a la RFIG, com a mínim al costat nord, així com allargar les vies d'apartat fins als 750 metres i dotar-les d'ample de via mixt (ibèric i internacional). També es preveu realitzar les obres a l'interior de la terminal per dotar-la de vies d'ample mixt i la realització de totes les obres necessàries que se'n derivin, ja sigui per motius de seguretat, de senyalització o de millora. També està contemplada la millora de la mateixa estació de Vilamalla.
 
El conjunt de l'obra té dos àmbits d'actuació: un dins de la RFIG i l'altre a la mateixa terminal i el ramal de connexió amb la xarxa estatal. A la RFIG, els treballs consistiran en canviar l'ús i els amples actuals de les quatre vies existents. Així, les vies 2 i 4 seran d'ample mixt i 750 metres de longitud, que serviran com a vies d'expedició i recepció de la terminal de Vilamalla. La via 3 es mantindrà com a via d'ample ibèric que donarà continuïtat al trànsit general entre Figueres i Barcelona. La via 1 serà una via d'ample mixt que servirà per al trànsit general entre Barcelona i Figueres, així com als serveis entre Barcelona i Vilafant, en els dos sentits de la marxa.
 
Dins de la terminal, s'efectuaran les actuacions necessàries en la infraestructura, la superestructura, la seguretat i la senyalització del ramal de connexió amb la RFIG, així com en les dues vies de càrrega i descàrrega, per incorporar l'ample UIC a l'ample ibèric actual.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook