L'Ajuntament de l'Escala ha engegat un pla director turístic amb l´objectiu de fer una radiografia de l´oferta turística del municipi i, a partir d´aquí, definir les accions per a la promoció turística del municipi. La regidora de Promoció Turística de l´Ajuntament escalenc, Marta Rodeja, va explicar la setmana passada a Canal 10 Empordà que el pla està en fase d'anàlisi per detectar els punts forts i dèbils de l´Escala. Està previst que aquesta fase de treball s´allargui fins a finals d'any. "Ara es recollirà informació i, després, farem les propostes", explica Rodeja. Aquestes propostes es desenvoluparan a mitjà i llarg termini.

Des de l´Agència de Desenvolupament Econòmic i Turístic (ADET), buscaran el consens entre tots els agents del municipi. "Parlarem amb el sector perquè volem que sigui un pla consensuat amb tothom", manifesta la regidora.

Marta Rodeja també s´ha mostrat molt satisfeta per la bona acollida de la nova web de reserves municipal, que s´ha posat en marxa aquest any 2016. Segons les dades de l´ADET, aquest estiu hi ha hagut un 80 per cent més de visites que amb l´anterior portal de reserves, que era menys efectiu. Pel que fa al perfil dels usuaris, es mantenen les dades de les oficines de turisme, amb els visitants francesos en primera posició seguits dels catalans.