Castelló reprèn les obres de millora del passeig Marítim, on han començat els treballs per refer tot el paviment que incorporarà un carril bici. Amb un cost del voltant del milió d'euros, servirà per transformar la imatge del passeig, on no s'hi havia actuat des de feia trenta anys. També s'està redactant la darrera fase on s'ha permès la participació ciutadana i que consistirà en l'enjardinament i altres millores a la platja. D'altra banda, el govern ha engegat de nou la maquinària per treure a concurs els locals que per diversos entrebancs han quedat buits aquest estiu.

El regidor d'Urbanisme, Josep Maria Canet, ha explicat que el nou paviment serà un asfalt tenyit; es farà un carril bici a tot el llarg del passeig; i es farà una vorada nova -un entrebanc per separar la carretera del passeig. Del passeig s'eliminaran les antigues boles de ciment tipus pilona. Una altra de les millores serà l'arranjament de l'entorn de l'edifici Girasol, on hi haurà els locals de restauració.

A la part interior s'adequarà l'antiga piscina de passarel·la que es va decidir mantenir. Els treballs es preveu que estiguin enllestits en un parell de mesos. Mentrestant s'està acabant de redactar la darrera fase de les obres per a les quals s'ha tingut en compte l'opinió dels veïns, als que s'ha implicat en un procés de participació ciutadana. Consisteix en l'enjardimanent de diferents espais, els passos que van entre les dues bandes de passeig i l'arranjament de la part que dóna a la platja, on de moment es millorarà el paviment. Els treballs que s'espera que acabin de suposar un canvi d'imatge important es podrien portar a terme en més d'una fase.

Propostes dels veïns

En aquest moment el govern està analitzant les diferents propostes que han aportat els veïns a través de diferents canals per intentar incorporar-les al projecte. Les obres podrien iniciar-se l'any vinent però es creu que el més probable és que no estiguin enllestides fins al 2018 perquè s'hauran d'aturar durant la temporada turística.

L'Ajuntament de Castelló d'Empúries va rebre la concessió per trenta anys del passeig d'Empuriabrava el març del 2015 posant punt i final a quaranta anys de gestió privada d'un dels espais públics més emblemàtics d'Empuriabrava. Això ha permès abordar unes millores per transformar l'estratègic espai davant la llarga platja. La primera fase ja executada va permetre resoldre la manca d'il·luminació, que era una de les principals mancances. S'han eliminat algunes estructures antigues i col·locat nous espais d'oci. El conjunt del projecte té un cost de 3,2 milions d'euros.