La Guàrdia Civil de Girona ha venut 55 armes de les 407 que s'han posat a subhasta aquest any. Durant la setmana passada, les armes s'han exposat a la comandància i tothom qui ha volgut les ha pogut veure abans de pujar per elles. Hi havia escopetes, pistoles, carrabines, rifles i revòlvers de diferents tipus i calibres. Aquest dilluns s'ha fet la subhasta amb el mètode del sobre tancat i s'han rebut 84 ofertes. Quan n'hi havia més d'una per a una mateixa arma, guanyava la que oferís el valor més elevat. De les 55 armes que s'han venut, la puja més elevada han estat els 405,05 euros que s'han ofert per una escopeta; i la més baixa, els 20 euros que s'han ofert per una altra. Totes les armes que no han rebut cap oferta s'enviaran ara a fondre i es destruiran.

La Guàrdia Civil de Girona ha adjudicat el 13% de les armes que s'han posat a subhasta aquest 2016. Cada any, la benemèrita ven les armes que els han dipositat a la comandància d'Emili Grahit. Bé sigui perquè el seu propietari ha mort, bé sigui perquè ja no les vol o perquè li ha caducat la llicència i no desitja renovar-se-la.

Aquest any han sortit a subhasta un total de 407 armes de diferents tipus i categories. Durant la setmana passada, les armes es van exposar a la comandància i tots aquells qui volien les podien veure i manipular abans d'ofertar per elles. En total, hi havia 323 escopetes, 25 pistoles, 32 carrabines, deu rifles i setze revòlvers de diferents calibres.

La subhasta s'ha fet aquest matí amb el sistema del sobre tancat. En total, s'han rebut 84 ofertes per a un total de 55 armes (quan n'hi havia alguna de repetida, guanyava la de més valor econòmic). La subhasta ha permès adjudicar 6 carrabines, 38 escopetes, tres pistoles, quatre revòlvers i quatre rifles.

La puja més alta ha estat per a una escopeta, per a la qual s'han pagat 405,05 euros. Per contra, la més baixa ha estat de 20 euros (precisament, també per a una altra escopeta). Segons ha informat la Guàrdia Civil de Girona, durant els dies que les armes han estat exposades, hi ha hagut unes 225 persones que s'han acostat per veure-les i interessar-se'n.

Ara, totes aquelles armes que no s'han venut s'enviaran directament a fondre. Abans havien de passar dues convocatòries abans no es destruïssin, però ara, un canvi legislatiu ja permet que, si no se subhasten en una, ja es puguin dur a desballestar.