El Consell Comarcal de l´Alt Empordà ha aprovat per unanimitat la moció Per una administració socialment responsable que ha presentat el grup d'Esquerra Republicana. La proposta, treballada conjuntament amb els sindicats UGT i CCOO, neix amb el convenciment del lideratge i del paper que ´les administracions locals i supramunicipals tenen i han de tenir un paper clau pel que fa al manteniment de la cohesió social i a un repartiment el màxim equitatiu possible dels recursos públics, que permeti garantir una vida digna a tots els seus conciutadans´.

La moció proposa diverses iniciatives per protegir aquells col·lectius més vulnerables així com també sistemes per incentivar les empreses gironines. Alguns exemples passen per potenciar les clàusules socials i ambientals en els procediments de contractació pública, regular les diverses taxes i preus públics que recapten en concepte del serveis que es presten a la ciutadania per potenciar exempcions per a aquelles persones o famílies en situacions vulnerables o donar suport al desenvolupament i el manteniment de les empreses del territori gironí.

La portaveu d´Esquerra a l´ens comarcal, Anna Massot, ha explicat la moció argumentant que ´cal que totes les administracions tinguin un paper més actiu per garantir l´accés de tothom als serveis públics, facilitar la cohesió social i garantir la igualtat d´oportunitats per a tots els ciutadans´.

La moció impulsada per ERC s´ha aprovat també a la Diputació de Girona i també ha començat a rebre el vistiplau a diversos consistoris de la demarcació gironina, així com també de l´Alt Empordà.