La coordinadora General del Partit Demòcrata Català, Marta Pascal, i el coordinador Organitzatiu, David Bonvehí, han ofert una roda de premsa amb els resultats de les eleccions territorials i de la defensora de l'associat, que ha celebrat el partit. Pascal ha destacat que “avui, en la primera oportunitat que hem tingut de desplegar el poder territorial, hem demostrat que som capaços de construir un gran partit al servei de la llibertat del país”.

En aquest sentit, ha explicat que “a data d'avui la xifra d'associats ja supera els 11.083 associats, la qual cosa demostra que aquest és un partit viu, que creix i que vol arribar a tots els racons del nostre país”.

A la demarcació de Girona, el fins ara president de CDC i president de la Diputació, Pere Vila, ha estat escollit com a president amb un 80.28% dels vots.

Pascal s'ha mostrat satisfeta per la participació, que ha estat de 6.408 persones sobre un cens de 10.424, el que suposa el 61'47% dels associats. “És una mostra més de les ganes de participar que tenen els nostres associats”, ha afirmat Pascal, qui ha emplaçat els nous lideratges a “sumar i treballar des de la unitat per fer d'aquest partit un instrument molt potent al servei de la llibertat”. “No som un partit assembleari però som un partit amb un constant diàleg intern amb els associats”, ha afegit.

Per la seva banda, el coordinador Organitzatiu, David Bonvehí, ha detallat els resultats territorials a regió/vegueria i a comarca/districte, que es poden consultar en l'enllaç oficial.

Bonvehí també ha anunciat que Iolanda Aguilar, amb un 59'52% dels vots, ha estat la guanyadora de la segona volta per escollir a la defensora de l'associat, davant Iolanda García que ha obtingut un 40'48%.

Partit digital

Finalment, la coordinadora General ha explicat que les eleccions territorials s'han celebrat sense cap tipus d'incidència en els 61 punts de votació presencial i ha posat en valor el bon funcionament del vot electrònic, que ha estat utilitzat per un 40'04% dels associats. “Avui era una prova clara i ha sortit molt bé, és una bona base per avançar en la dinàmica de partit digital que anirà agafant cos”, ha afegit.

Regió / Vegueria comarques de Girona

Les candidatures de Pere Vila i Marc Gafarot han valorat els resultats de les eleccions a la regió/vegueria de Girona, en què Vila ha estat escollit com a president amb un 80.28% dels vots.

Durant la seva intervenció Pere Vila ha expressat que “estem molt satisfets dels resultats i volem agrair als associats i associades que han participat en aquestes primàries”. Respecte a la seva candidatura ha afirmat que “no és una candidatura presidencialista” i que “treballarà atenta al que demanin els associats del partit i la societat. La gent que en forma part són persones amb molta experiència i amb molt de capital polític”. A més Vila ha explicat que “aquestes eleccions s'havien de guanyar treballant molt i ho hem fet”. Vila també ha fet referència a la candidatura de Marc Gafarot en què ha destacat que “han fet una campanya digna”. “Els felicitem pels resultats i li volem agrair l'expertesa i companyonisme. Tindran un llarg recorregut en aquest partit”.

Per la seva banda, Marc Gafarot ha felicitat la candidatura guanyadora i ha dit que “ens posem al servei del nostre president Pere Vila”. Per Gafarot aquest procés participatiu “en surt un partit enfortit” i ha destacat que “estem contents de l'acceptació que ha tingut les nostres propostes per refer la nostra organització i fer-la més transparent, accessible i propera als associats”.