El passeig Nou de Figueres ha estat, aquest dissabte, el punt de sortida del Catalan Electric Tour, una marxa amb vehicles elèctrics que passa per Perpinyà, Andorra i Barcelona. L'activitat, organitzada per l'Associació de la Mobilitat Elèctrica 66 (Lame66) de Perpinyà amb el suport de l'Ajuntament de Figueres, s’emmarca en la Setmana de la Mobilitat Sostenible. La sortida ha estat donada per l'alcaldessa Marta Felip, el regidor de Medi Ambient, Francesc Cruanyes, i el director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, Josep Puigbert. Entre els presents hi havien diversos representants polítics de la Catalunya Nord i de l'Aglomeració municipal de Perpinyà.

El Catalan Electric Tour pretén fomentar el vehicle elèctric com a alternativa al vehicle de combustió, mostrant els seus avantatges i les singularitats en la seva conducció i manteniment. Aquest dissabte, a més de la sortida de la marxa, hi ha hagut una exposició de diversos models de vehicles elèctrics que participen en el tour.

Des de fa temps, Figueres està treballant per fomentar models de mobilitat més sostenibles i impulsar un nou model energètic basat en l’eficiència energètica i l’ús d’energies renovables. L’any 2009 es va posar en funcionament a la ciutat el primer autobús urbà elèctric de Catalunya, un pas que ha continuat amb la compra d’un nou autobús de gas i la previsió de substituir progressivament els autobusos de gasoil per autobusos de gas.

D’altres actuacions en el foment del vehicle elèctric que s’han dut a terme per part de l’Ajuntament ha estat l’adquisició de dues motos elèctriques per a l’ús del personal dels Serveis Tècnics municipals, i les bonificacions del 75% en l’impost sobre vehicles de tracció mecànica i del 25 % en vehicles tipus turisme amb emissions de fins a 120 gr/km de CO2.