Cap a tres quarts de vuit del matí d´ahir va produir-se un atropellament a la carretera N-II al seu pas per Bàscara i això va provocar que un home de 75 anys, veí del municipi, resultés ferit de poca gravetat. L´home va ser traslladat a l´hospital de Figueres.

Aquest fet, que ja de per si malauradament és notícia, va causar ahir un problema a una desena d´alumnes d´una autoescola de Figueres que anaven cap a Girona a examinar-se del test teòric del carnet de conduir. La professora Cristina Brugués ha explicat que, degut al tall de trànsit i de les cues que es van generar, van arribar 15 minuts tard. Tenien la citació de la prova a les nou i van arribar a un quart de deu. Això va provocar que es quedessin sense examinar-se malgrat haver explicat que el motiu del retard era un accident a la carretera.

Segons la professora això d´entrada és un revés per als deu alumnes de Figueres que s´havien desplaçat fins a Girona però, a més, hi ha pèrdues econòmiques i també d´hores ja que hi ha persones que s´havien d´examinar que treballen o que tenen altres obligacions. Segons Brugués, es tractava de la primera convocatòria d´exàmens del dia i destaca que en alguna altra ocasió, si mai passava una situació similar, es recol·locava els alumnes en un altre horari durant el mateix dia. Per exemple, en un dels torns següents. Però que en aquesta ocasió, des de la Direcció General de Trànsit (DGT) s´hi van negar, diu.

Des de la DGT, la cap provincial de Trànsit, Marta Solano, va destacar que d´entrada ella tenia entès que el «retard havia estat de 30 minuts» i que des del novembre del 2014 es fan els examens a l´ordinador i que això suposa que les «citacions es fan en una hora concreta i es tanquen i obren quan pertoca. Fet que suposa que no es pot retardar una convocatòria».

També va afegir que un dels alumnes sí que es va examinar perquè havia demanat fer-lo en paper. La cap de Trànsit assegura que no es va poder fer la prova perquè hi ha torns i que els alumnes no els podien recol·locar perquè el següent «estava complet».

Finalment recorda que «de bona fe vam creure que havien arribat tard per un accident» i que als alumnes se´ls anul·larà la convocatòria i se´ls ha ofert examinar-se quan vulguessin.

Per la seva banda, l´Ajuntament de Bàscara va lamentar l´accident, assegurant que en el pas de vianants on s´ha produït l´atropellament hi passen molts nens del municipi per anar o tornar de l´escola. L´Ajuntament assegura que els vehicles solen passar per aquest punt a «velocitats elevades» i en destaca la seva «alta perillositat». L´equip de govern ja ha demanat ajuda a Carreteres de l´Estat i a Trànsit de la Generalitat per trobar una solució.