El portaveu del grup municipal de Ciutadans (C's) a l'ajuntament de Figueres, Héctor Amelló, ha apostat per incorporar el Comerç i l'Hosteleria dins el Consell de Turisme perquè així es disposarà "d'una taula transversal amb representació dels sectors més importants de la ciutat" . Amelló, ha dit des de Ciutadans s'entén aquest Consell com "una eina per compartir experiències, buscar sinergies i, el més important, idear un Pla Integral de Desenvolupament i Foment del Turisme, el Comerç i l'Hostaleria; un full de ruta que mostri l'estratègia a seguir els pròxims anys". Per aconseguir-ho el grup municipal de C's ha presentat una moció que es debatrà en el proper ple municipal.

Amelló ha detallat que la proposta d'ampliació del Consell "ha sorgit després de reunions amb els diferents sectors, i de constatar que el turisme, el comerç i l'hostaleria van de la mà, perquè són sectors complementaris".

El portaveu de Ciutadans Figueres ha explicat que "les petites i mitjanes empreses són la base de l'economia de la ciutat, i el 85% d'aquestes es concentren en el sector dels serveis". Tanmateix, ha recordat que "la crisi econòmica ha afectat especialment al comerç i l'hostaleria de Figueres obligant a moltes empreses a acomiadar treballadors o fins i tot a tancar". Davant d'aquesta situació Héctor Amelló ha apostat perquè "tornin a ser el motor econòmic de la ciutat" i per això ha reclamat que des de l'ajuntament "es doni suport i es fomentin totes les iniciatives que persegueixin l'activació i la dinamització d'aquests sectors"

Finalment, Amelló ha assegurat que "un sector serveis vital i dinàmic és clau per crear riquesa, ocupació i enfortir l'economia local". I ha afegit que "aquest Consell busca aprofitar sinergies i el desenvolupament de l'experiència compartida per assolir el creixement econòmic i social, a la vegada que poder oferir noves oportunitats de negoci als emprenedors".