Les comarques gironines registren un episodi de fortes tempestes aquesta tarda, confirmant-se l'avís del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), que havia previst xàfecs intensos. Protecció Civil de la Generalitat ha activat l´Alerta del Pla especial d´emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT per la darrera actualització de les previsions meteorològiques del Servei Meteorològic de Catalunya SMC. Segons el SMC el grau de probabilitat ha augmentat aquesta tarda a tota la zona del litoral, prelitoral central a l'àrea metropolitana de Barcelona i a punts de la Catalunya Central. Les tempeste podran anar acompanyades de vent fort, calamarsa i llamps. Durant la tarda ja han afectat l'Empordà i altres punts de les comarques de Girona i en aquests moments afecten el sud de la Catalunya Central, a l'Anoia i al Bages.

Abans de les cinc de la tarda les precipitacions més intenses s'han concentrat a l'Alt Empordà. A Darnius han caigut 41 litres per metre quadrat en només 30 minuts, a Banyoles 25 litres en 20 minuts, i a Navata 23 litres en mitja hora.

A partir de les cinc de la tarda, les tempestes més fortes s'han registrat al Pla de l'Estany, el Gironès i el Baix Empordà. La intensitat de la pluja, ha obligat a suspendre algunes activitats esportives previstes per aquesta tarda, com a Porqueres.