23 de setembre de 2016
23.09.2016
40 Años
40 Años
Medi ambient

Endesa protegeix l'avifauna de cinc subestacions de la demarcació

Ha instal·lat grapes d'amarrament i aïlladors, entre altres, per salvaguardar les aus a diverses subestacions ubicades en territori gironí

23.09.2016 | 12:34
Una instal·lació feta per Endesa

Endesa ha introduït mesures de protecció per a l´avifauna a 5 subestacions de la demarcació de Girona. S´han ampliat els dispositius ja existents, com ara grapes d´amarrament i aïlladors, a les diferents instal·lacions del territori. La Companyia ha invertit un total de 32.000 euros en aquesta actuació, on l´objectiu és salvaguardar les aus d´aquest entorn i millorar, de retruc, el subministrament elèctric a 108.000 clients de les comarques e la Selva, el Pla de l´Estany, el Gironès, el Baix Empordà, l´Alt Empordà i la Garrotxa.

Les reformes s´han realitzat a cinc subestacions de la Companyia; la de Llançà, la de Lloret, la de Susqueda, la de Torrevent i, finalment, la de Juià. En concret, els treballs han consistit en introduir noves proteccions per a salvaguardar l´avifauna i s´han ampliat els dispositius aïllants a diferents punts d´aquestes subestacions. S´han instal·lat noves proteccions als aïlladors, noves grapes d´amarraments, aïlladors a les màquines transformadores i a punts susceptibles de l´infraestructura i elements elèctrics on passa corrent. D´aquesta manera s´eviten possibles descàrregues en cas que alguna au es posi sobre una torre i fes contacte amb elements en tensió.

Aquestes millores beneficien més de 100.000 clients repartits entre els següents municipis: Cornellà del Terri i Vilademuls (Pla de l´Estany); Bordils, Celrà, Cervià de Ter, Corçà, Flaçà, Girona, Juià, Madremanya, Quart, Sarrià de Ter, Sant Jordi Desvalls, Sant Julià de Ramis, Sant Martí Vell, Sant Joan de Mollet i Viladesens (Gironès); Albons, la Bisbal d´Empordà, Colomers, la Pera (Baix Empordà); l´Armentera, Bàscara, Cadaqués, Castelló d´Empúries, Cabanes, Colera, El Far d´Empordà, Garriguella, Llançà, Llers, Marzà, Mollet de Peralada, Palau-Saverdera, Pau, Pedre, Peralada, el Port de la Selva, Portbou, Rabós, Roses, Sant Pere Pescador, la Selva de Mar, Ventalló, Viladamat, Vilajuïga i Vilamaniscle (Alt Empordà); Amer, Anglès, la Cellera de Ter, Lloret de Mar, Osor, Susqueda i Tossa de Mar (la Selva) i les Planes d´Hostoles i Sant Feliu de Pallerols (la Garrotxa).

Aquests treballs, que uneixen la voluntat de protecció a l´avifauna i el compromís de servei als seus més de 4 milions de clients arreu de Catalunya, responen a la política mediambiental de la Companyia a la demarcació de Girona, i de retruc, milloren el subministrament elèctric als clients d´aquestes comarques, ja que els contactes d´aus amb infraestructures elèctriques poden suposar la interrupció del servei.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook