Endesa ha introduït mesures de protecció per a l’avifauna a 5 subestacions de la demarcació de Girona. S’han ampliat els dispositius ja existents, com ara grapes d’amarrament i aïlladors, a les diferents instal·lacions del territori. La Companyia ha invertit un total de 32.000 euros en aquesta actuació, on l’objectiu és salvaguardar les aus d’aquest entorn i millorar, de retruc, el subministrament elèctric a 108.000 clients de les comarques e la Selva, el Pla de l’Estany, el Gironès, el Baix Empordà, l’Alt Empordà i la Garrotxa.

Les reformes s’han realitzat a cinc subestacions de la Companyia; la de Llançà, la de Lloret, la de Susqueda, la de Torrevent i, finalment, la de Juià. En concret, els treballs han consistit en introduir noves proteccions per a salvaguardar l’avifauna i s’han ampliat els dispositius aïllants a diferents punts d’aquestes subestacions. S’han instal·lat noves proteccions als aïlladors, noves grapes d’amarraments, aïlladors a les màquines transformadores i a punts susceptibles de l’infraestructura i elements elèctrics on passa corrent. D’aquesta manera s’eviten possibles descàrregues en cas que alguna au es posi sobre una torre i fes contacte amb elements en tensió.

Aquestes millores beneficien més de 100.000 clients repartits entre els següents municipis: Cornellà del Terri i Vilademuls (Pla de l’Estany); Bordils, Celrà, Cervià de Ter, Corçà, Flaçà, Girona, Juià, Madremanya, Quart, Sarrià de Ter, Sant Jordi Desvalls, Sant Julià de Ramis, Sant Martí Vell, Sant Joan de Mollet i Viladesens (Gironès); Albons, la Bisbal d’Empordà, Colomers, la Pera (Baix Empordà); l’Armentera, Bàscara, Cadaqués, Castelló d’Empúries, Cabanes, Colera, El Far d’Empordà, Garriguella, Llançà, Llers, Marzà, Mollet de Peralada, Palau-Saverdera, Pau, Pedre, Peralada, el Port de la Selva, Portbou, Rabós, Roses, Sant Pere Pescador, la Selva de Mar, Ventalló, Viladamat, Vilajuïga i Vilamaniscle (Alt Empordà); Amer, Anglès, la Cellera de Ter, Lloret de Mar, Osor, Susqueda i Tossa de Mar (la Selva) i les Planes d’Hostoles i Sant Feliu de Pallerols (la Garrotxa).

Aquests treballs, que uneixen la voluntat de protecció a l’avifauna i el compromís de servei als seus més de 4 milions de clients arreu de Catalunya, responen a la política mediambiental de la Companyia a la demarcació de Girona, i de retruc, milloren el subministrament elèctric als clients d’aquestes comarques, ja que els contactes d’aus amb infraestructures elèctriques poden suposar la interrupció del servei.