Els dos sectors que volen liderar el Partit Demòcrata Català (PDC) a Figueres es van reunir ahir i van acordar acostar posicions per tal de «treballar» per aconseguir una única candidatura, que s'hauria de presentar entre finals d'octubre i principis de novembre. La voluntat és continuar les negociacions tot i que a la trobada no es van posar sobre la taula noms ni possibles lideratges, un dels principals esculls que separen ambdues posicions. Asseguren que l'objectiu és renovar el partit i que no seria recomanable mostrar divergències d'entrada amb unes primàries però no descarten encara haver de fer-ho en el que alguns consideren una mostra de salut democràtica.

Primer s'ha d'escollir la direccció provincial i comarcal i, després, arribarà la renovació local del nou partit. A la demarcació l'oasi que havia aconseguit Pere Vila amb la renúncia de Jaume Busquets per aplanar-li el terreny va quedar diluït quan a darrera hora es va presentar un candidat alternatiu, Marc Garafot.

A la comarca, en canvi, sembla que l'actual president del Consell i alcalde de Borrassà, Ferran Roquer, no tindrà rival però a Figueres fa setmanes que els dos sectors es movilitzen per aconseguir suports. Tal i com va publicar Diari de Girona dimarts, n'hi ha un a l'entorn del gerent del Consell, Josep M. Marcé, i l'altre al voltant de l'actual equip de Govern de Marta Felip, amb el regidor Jordi Masquef, i el tècnic de Promoció i secretari d'organització de CiU a la ciutat, Ramon Serra.

Aquests últims, que es presenten com la renovació del partit i que podrien comptar amb altres pesos pesants de la «difunta» CDC, no veurien amb bons ulls alguns dels membres que donen suport a Marcé i entre els quals hi ha l'exgerent d'Urbanisme Xavier Ludevid. Malgrat això, a la reunió d'ahir al migdia asseguren haver acostat posicions -tot i no haver parlat de noms concrets-. Per això, s'han emplaçat a noves trobades amb l'objectiu d'anar plegats. El desenllaç, però, admeten que serà incert fins a darrera hora.