Pere Vila ha oficialitzat la seva candidatura per presidir el Partit Demòcrata Català (PDC) a les comarques gironines. El fins ara president de Convergència a la demarcació, i també president de la Diputació, ha fet el pas aquest dimarts, poques hores abans que s'acabi el termini. Com a número 2, l'acompanya la regidora de CiU a Maçanet de la Selva i diputada al Parlament Natàlia Figueras. Si la candidatura és l'escollida, Figueras farà tàndem amb Vila com a vicepresidenta. La resta de l'equip està format per regidors i alcaldes d'arreu del territori com Marta Felip, Marta Madrenas, Montse Mindan, Jordi Xargay, Jordi Munell o Pep Solé. Vila ha destacat que es presenta acompanyat de persones "implicades en el projecte del nou Estat, pròximes i coneixedores de les necessitats del dia a dia dels ciutadans". El termini per presentar candidatures s'acaba aquest vespre i no es descarta que n'hi pugui haver alguna altra.

Pere Vila ha fet el pas definitiu i aquest dimarts ha oficialitzat la candidatura per presidir el Partit Demòcrata Català a les comarques gironines. Vila vol continuar al capdavant del partit, després d'haver estat el darrer president de Convergència a la demarcació. De moment, la de Vila és l'única candidatura que s'ha presentat, però el termini acaba al vespre i no es descarta que, a darrera hora, en pugui arribar alguna més. Aquest fet forçaria la convocatòria de primàries.

L'alcalde de Sant Martí de Llémena i president del consell comarcal del Gironès, Jaume Busquets, havia mostrat la seva intenció de disputar la presidència a Vila però, finalment, va decidir retirar-se. Segons assegurava, hi havia persones del partit que així li ho demanaven per considerar que no era el moment adient perquè el partit estava "dèbil".

Els membres de la candidatura

La candidatura de Vila està formada per regidors i alcaldes d'arreu de les comarques gironines, un fet que ha volgut remarcar. "L'equip està format per persones implicades en el projecte del nou Estat, pròximes i coneixedores de les necessitat del dia a dia dels ciutadans", ha valorat Vila. Per al candidat, es tracta d'un equip "cohesionat" que creu en el projecte del nou partit creat al juliol. A més, també ha subratllat que és una candidatura "renovada i il·lusionada".

Al capdamunt de tot, farà tàndem amb Vila la regidora de Maçanet de la Selva i diputada al Parlament Natàlia Figueras. Altres noms destacats de la candidatura són l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, l'alcaldessa de Roses, Montse Mindán, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, Marta Cullell (membre de la llista de CiU a les municipals a Girona), Júlia Calders (membre de la llista de CiU a les municipals a Girona), la diputada al Parlament Dolors Rovirola, l'alcalde de Palol de Revardit i president del consell comarcal del Pla de l'Estany, Jordi Xargay, el regidor d'Olot Josep Berga, l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, el regidor de Castell-Plata d'Aro Pep Solé i Albert Robert (que va ser president de la mesa de la comissió encarregada d'escollir el nom del nou partit).

Una candidatura per donar forma al nou partit

El candidat a president ha assegurat que es presenta amb un equip "de futur" que recull el mandat del congrés fundacional del nou partit. Alhora, ha afegit que si la seva candidatura surt escollida el primer pas serà "donar forma" al Partit Demòcrata Català a nivell de les comarques gironines. "Volem dotar el partit amb persones que creiem en el projecte, volem ser útils a tots els municipis per tal de treballar per la societat des dels 222 municipis gironins", ha defensat.

Segons Vila, l'objectiu de la candidatura serà "vetllar" per tot el territori gironí. També ha remarcat que el món local "és fonamental" en la construcció del nou Estat. "El món local ha d'aportar el seu granet de sorra per aconseguir ser un nou Estat d'Europa, amb l'objectiu que els catalans i els gironins visquem millor", ha remarcat.

També ha destacat que entre tots els membres hi ha un punt d'unió, i és "l'estima a la Convergència de tota la vida". Malgrat tot, assegura que tots són conscients que la societat ha evolucionat i que calia donar resposta a les noves peticions. "Necessitem un nou instrument que hem de dotar de capital humà amb l'objectiu pròxim de ser un Estat, i treballar en constància per a l'objectiu final, que és el Benestar de les persones", ha conclòs.