19 de setembre de 2016
19.09.2016
40 Años
40 Años
Figueres

Figueres incorpora sis pisos més a la borsa d'habitatges d'ús social

La possibilitat de la compra de pisos per dret de tanteig i retracte es va aprovar en el ple d´octubre de 2015

19.09.2016 | 11:26

En la línia iniciada aquest any a fi d´incrementar la disponibilitat d´habitatges destinats a fer front a situacions d´emergència i vulnerabilitat habitacional, l´Ajuntament de Figueres va formalitzar divendres passat la compra de sis nous pisos.

Els pisos, adquirits pel procediment de tanteig i retracte, s´incorporen a la borsa d´habitatges de l´Ajuntament i, un cop s´hagin adequat, es posaran a disposició del Servei de Benestar Social per atendre famílies en risc.

La possibilitat de la compra de pisos per dret de tanteig i retracte es va aprovar en el ple d´octubre de 2015, que va acordar disposar dels fons dineraris afectats al Patrimoni municipal del sòl i l´habitatge per a l´exercici dels drets d´adquisició preferent d´habitatges previstos en el Decret Llei 1/2015, de 24 de març.

Aquests, com altres pisos adquirits anteriorment amb aquests fons, s´adscriuran al Patrimoni municipal del sòl i l´habitatge per poder fer efectiu el dret dels ciutadans a accedir a un habitatge digne i adequat.
Al marge d´aquestes adquisicions, des de l´Ajuntament es continua treballant en altres línies per aconseguir la mobilització de pisos buits propietat d´entitats bancàries a través de cessions temporals voluntàries.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook