El Consell de Ministres va autoritzar ahir la signatura de contractes per la prestació de serveis de millora i manteniment de carreteres gironines -que són titularitat de l'Estat- per un valor de 17,05 milions d'euros. Segons va anunciar la vicepresidenta del Govern espanyol en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, els treballs són per a la conservació de l'autovia A-2 -la N-II desdoblada- des del quilòmetre 695,5 (a Sils) fins al 709,0 (a l'enllaç de Fornells de la Selva).

També per a la millora de la carretera N-II en dos trams diferents: des del quilòmetre 686,4 (al límit provincial amb Barcelona) fins al 695,5 i des del quilòmetre 709,0 fins al 779,7 (a la frontera amb França).

Així mateix, altres actuacions que va aprovar l'Estat són per a la carretera N-156 d'accés a l'aeroport de Girona i diversos trams de l'antiga carretera N-II. En conjunt, la inversió estimada dels diferents serveis de manteniment se situa per sobre dels 17 milions. El Govern va remarcar ahir que aquests contractes per a l'execució de les accions de conservació a la xarxa de carreteres de l'Estat tenen l'objectiu de fer les operacions necessàries de millora.

Elements de les vies

En concret, els treballs d'aquests serveis consisteixen en el manteniment, entre altres, dels elements de les carreteres i de les instal·lacions elèctriques, així com de la senyalització. També es fan actuacions de desbrossament de la vegetació que creix als marges de les vies, la reposició del ferm per reparar defectes puntuals del paviment, la neteja de cunetes, algunes obres de reparació dels danys causats per accidents i altres tasques de conservació a trams de carreteres que pertanyen a l'Estat.