La plataforma ciutadana Figueres Democràcia ha emès un comunicat sobre les ocupacions il·legals a l'edifici de pisos de protecció oficial de la plaça Joan Tutau, que va avançar Diari de Girona aquest dijous. La formació acusa al Govern de viure "als llimbs" i de no actuar.

"El dissabte 3 de setembre, amb les oupacions ja consolidades, (...) quatre regidors de l'Ajuntament (dos del Govern i dos de l'oposició) ens diuen que tot és normal i que es controla l'únic pis del qual tenen constància d'ocupació. Som dels convençuts que des de la zona VIP de l'Acústica, difícilment es pot controlar la ciutat", afirmen. A més, asseguren que els veïns van alertar des del primer minut de les ocupacions però que "minuts després que la policia posés cinta de plàstic, qui volia ocupar ho va poder fer sense cap control. Avui estan consolidats i el regidor responsable de la policia deu alguna explicació als veïns i figuerencs".

En aquest sentit, afegeixen que "aquestes ocupacions han provocat l'abocament incontrolat de deixalles i ningú de l'Ajuntament ho ha detectat". Per la formació l'Ajuntament "es fa el sord" i no aplica l'ordenança de civisme tot i les reiterades denúncies dels afectats.