09 de setembre de 2016
09.09.2016
40 Años
40 Años
El Port de la Selva

El Port de la Selva manté les restriccions d'ús d'aigua i recupera un pou d'aigua

L'última analítica indica que l'aigua continua essent apta pel consum tot i que els índexs de clorurs són més alts

09.09.2016 | 17:17

L'Ajuntament del Port de la Selva ha decidit mantenir les restriccions d'aigua de la xarxa municipal d'abastament que estan vigents des del 19 d'agost passat per la sequera. Així doncs no es pot fer servir l'aigua per a reg agrícola ni jardins, omplir piscines o netejar carrers, espais públics, embarcacions, façanes i terrasses.

La decisió es va prendre després que es dupliqués el nivell de clorurs (sal de mar) a l'aquífer arribant als 210 mg/l. Els resultats de l'última analítica que s'han donat a conèixer aquest divendres indiquen un augment d'aquests clorurs, fins a 365 mg/l, de forma que se supera el que es considera òptim (250 mg/l). Malgrat tot, l'aigua és apte pel consum.

El consistori ha decidit mantenir les restriccions i ampliar-ho a partir del 12 de setembre amb el tancament de les dutxes de les platges. A més a més, s'ha posat en funcionament el pou de la Sorra que aporta 100 metres cúbics d'aigua sense clorurs que és infiltrada a la riera de Rubiés a l'alçada dels pous de captació de la xarxa.

L'Ajuntament ha emès aquest divendres un ban on informa al ciutadà d'aquests resultats alhora que explica que es mantenen les mesures fixades en el decret del 19 d'agost per tal de seguir amb l'estalvi d'aigua. El que sí que s'ha decidit ha estat ordenar el tancament de les dutxes de les platges a partir del 12 de setembre. Fins ara, les dutxes estaven disponibles des de les onze fins a la set de la tarda.

Paral·lelament s'ha posat en funcionament el pou de la Sorra que ens aporta uns 100m3 d'aigua al dia sense clorurs (sal) que és infiltrada a la riera de Rubiés a l'alçada dels pous de captació de la xarxa per tal de mantenir els nivells actuals.

Aquest pou ja es va utilitzar els anys 2007 i 2008 durant un període de sequera. També s'ha organitzat un servei de subministrament d'aigua regenerada al club nàutic i a les empreses nàutiques que ho han requerit per la neteja i hivernat d'embarcacions.

L'Ajuntament agraeix la comprensió i esforç de la majoria de la població i subratlla que cal continuar fent un ús responsable de l'aigua i fomentar l'estalvi en l'activitat diària. L'alcalde del munipici, Josep Maria Cervera, admet que estan més tranquils ara que saben que l'aigua continua essent apta pel consum i recorda que la presència de clorurs ha anat en augment en les darreres setmanes.

"Fins que no plogui, tenim mala peça al teler i el que hem de fer és que aquest augment sigui el més lent possible", ha assenyalat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook