09 de setembre de 2016
09.09.2016
40 Años
40 Años
Ensenyament

Ensenyament amplia el pla experimental de 0-3 anys a dues escoles de l'Alt Empordà

Les escoles de Cabanes i Sant Miquel de Fluvià s'afegeixen al llistat aquest curs

09.09.2016 | 16:07

Una de les novetats d'aquest any en l'inici del curs escolar és el pla experimental que ha dissenyat el departament en escoles rurals que acullen a nens de u a tres anys. Fins ara només s´aplicava a les demarcacions de Lleida i Tarragona i aquest any ho faran també quatre escoles gironines. L'escola de Cabanes, la Carles Fortuny d'Esponellà, la Santa Fe de Medinyà i la Vallgarriga de Sant Miquel de Fluvià.

El curs escolar que arrenca el proper dilluns 12 de setembre ho farà amb un total de 314 mòduls prefabricats a les comarques de Girona que es reparteixen en un total de 107 centres educatius de la demarcació. Una xifra que el departament ha explicat que pretén rebaixar en els propers anys i per això té en cartera un seguit d'actuacions per rebaixar el nombre de barracons de les escoles i instituts de les comarques de Girona. El director dels serveis Territorials d'Ensenyament a Girona, Josep Polanco, ha dit que "la voluntat i el compromís del departament és de treballar en diverses obres prioritàries" per rebaixar el nombre de barracons. Actualment, 175 dels mòduls es concentren en 28 centres que estan formats només per barracons i la resta es reparteixen en 79 centres que part de l'escola o institut està format per barracons.

Les escoles i instituts de les comarques de Girona que inicien el curs escolar 16/17 aquest dilluns ho faran amb 314 mòduls prefabricats localitzats en un total de 107 centres de la demarcació. Una xifra que el departament d'ensenyament té en ment rebaixar i per això contempla algunes obres que el director dels serveis territorials d'ensenyament a Girona, Josep Polanco, ha qualificat de "prioritàries". Algunes d'aquestes obres són les que s'han de realitzar a l'institut escola de Sant Joan de les Abadesses, millores en el Salvador Sunyer de Salt o en els instituts de Vilabrareix i el de Caldes de Malavella. Polanco ha explicat que ja estan en converses amb els diferents ajuntaments per anar avançant. Aquest curs s'han eliminat 7 mòduls prefabricats i se'n han instal·lat 19 a comarques gironines.

Amb tot, el director dels serveis territorials ha explicat que el curs s´iniciarà "amb total normalitat", amb la incidència esperada de l'IES Pla de l'Estany que no disposarà del mòdul que falta instal·lar i per tant haurà de començar la primera setmana amb una reordenació dels alumnes.

En total aquest curs comptarà amb una reducció dels alumnes d'infantil i primària que es veu compensada per l'augment d'alumnes de secundària. Aquest augment es veu en alumnes de 1er d'ESO, que passa de 30.725 a 31.042 però destaca especialment el nombre d'estudiants de cursos postobligatoris. Tant els programes de batxillerat com els cicles formatius de grau mig i superior augmenten. Segons Polanco una de les raons és l'increment de l'oferta que fet el departament en la Formació Professional, uns estudis que són una prioritat del departament des de fa uns anys. Aquesta oferta a comarques de Girona es veu en la proposta de divuit nous cicles. Quatre de grau mig, 8 de grau superior i sis d'ensenyament de règim especial.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook