El ple municipal de Figueres d’ahir va aprovar per unanimitat la moció presentada per la CUP per a la creació d’un protocol contra les agressions sexistes a les Fires i Festes de la Santa Creu i a grans esdeveniments d’oci o festius a la ciutat. El ple va facultar a la portaveu de la CUP, Natàlia Sànchez, per portar a terme les tasques d'execució de la comissió que redactarà aquest protocol. Sànchez va manifestar que des de la CUP “acceptem aquest paper en l’execució amb ganes i responsabilitat i amb la certesa que podrem teixir totes les complicitats necessàries amb tots els grups municipals, les diverses entitats, amb la regidoria de la Dona i amb els tècnics per poder tirar endavant el protocol”.

En aquest sentit, l’objectiu de la Candidatura d’Unitat Popular és que la redacció del protocol es faci de forma participativa, implicant a totes les entitats, col·lectius i professionals de l’àmbit de prevenció i lluita contra les violències masclistes. La moció presentada per la Candidatura d’Unitat Popular contempla la creació d’una campanya comunicativa perquè les Fires i Festes de la Santa Creu i els esdeveniments d’oci i festius de la ciutat estiguin lliures d’actituds sexistes i discriminatòries, l’aprofitament del got reutilitzable de l’Embarraca’t per a promocionar el lema o els lemes de la campanya comunicativa i la incorporació de la perspectiva de gènere en l’organització dels actes i l’elaboració de la programació de les Fires i Festes de la Santa Creu.

Segons la formació independentista, les agressions sexistes i l’assetjament sexual en moments de festa i esbarjo es donen sistemàticament, amb el vistiplau o la ignorància de bona part de la població, ja que estan normalitzades i legitimades pel context. Els Ajuntaments, com a institució més propera a la vida quotidiana dels ciutadans tenen un paper fonamental a l’hora d’actuar contra les violències que s’encarnen en tots espais de socialització. Paral·lelament a l’aprovació de la moció i en el marc de la celebració de l’Acústica, ahir la CUP va iniciar una campanya comunicativa amb el lema “No és No. Per uns espais d’oci i festa lliures de sexisme” amb una encartellada pels principals carrers i places del centre de la ciutat.