El grup municipal del Partit Popular de Figueres, representat pels regidors Maria Àngels Olmedo i Diego Borrego, presenta una proposta en el ple municipal d'aquest dijous per demanar que “les mocions es limitin a una per grup” en cada sessió i que “estigui directament relacionades amb la ciutat de Figueres”. En declaracions a aquest Setmanari, Olmedo considera que aquesta seria una mesura “adequada per posar ordre al ple”.

La moció explicita que “sempre hem ocupat llargues hores de debat als plens d'aquest Consistori amb mocions extramunicipals que no aporten res al benestar dels ciutadans que governem, però darrerament hem entrat en una espiral que cal frenar. No critiquem les bones intencions d'aquells qui presenten mocions per mostrar el nostre favor o el nostre rebuig, però perdem molt temps en qüestions que perta­nyen a les competències d'altres nivells de govern, mentre els figuerencs veuen desateses altres problemàtiques que són les que ells veuen cada dia al carrer”.

El grup del PP creu que aquesta “és una reflexió que hauríem de compartir tots els grups, proposar-nos d'estar més centrats en la ciutat i en mocions que verdaderament puguem dur a terme de forma que millorin la vida dels figuerencs”.