Més de 150 persones han tornat a tallar l'N-II, aquest cop a Pontós, per exigir al Ministeri de Foment que faci les obres pendents per millorar els accessos a quatre poblacions de la zona (Borrassà, Garrigàs, Pontós i Palau de Santa Eulàlia). Aquesta és la segona protesta en quinze dies i els veïns es mostren ferms i anuncien més mobilitzacions.

L'alcalde de Garrigàs, Josep Masoliver, ha explicat que demanaran la implicació de la Generalitat per tal que faci pressió al govern espanyol i desencalli unes obres que fa més de 20 anys que esperen. Els veïns lamenten que només abans de les eleccions generals del 20 de desembre es van començar a moure terres a l'enllaç de Pontós però que, després dels comicis, tot va quedar parat altre cop tot i que les obres ja estan adjudicades. També alerten que accedir a aquests pobles és "perillós" i qualifiquen la situació "d'autèntica vergonya".

{C}

Els pobles de l'N-II mantindran les protestes i demanen ajuda a la Generalitat

Els pobles de l'N-II mantindran les protestes i demanen ajuda a la Generalitat

Els veïns d'aquests quatre pobles de l'Alt Empordà han tornat a agafar les pancartes per tallar l'N-II i exigir al Ministeri de Foment que acabi unes obres que fa vint anys que esperen. Aquesta és la segona vegada que tallen la carretera, després que el passat 15 d'agost fessin una primera acció al trencant de Garrigàs.

Aquesta vegada la mobilització s'ha traslladat a l'encreuament de Pontós, un punt on al desembre els van iniciar les obres però que, pocs dies després, van tornar a quedar aturades. "No pot ser que facin veure que treballen i que passat el 20 de desembre aquí ja no hi quedi ningú", lamentava en Jordi García, que viu a Pontós.

Els veïns d'aquesta petita localitat no tenen un accés directe al seu poble des de l'N-II. Per exemple, els veïns que surten del poble i volen anar en direcció Figueres no poden fer-ho (el gir a l'esquerra està prohibit) i han d'anar fins al trencant de Vilajoan a fer la volta. En l'altre sentit passa igual, els vehicles que vénen de Girona no poden entrar al poble directament i han d'anar a buscar un altre trencant a un quilòmetre.

La protesta ha tornat a reunir més de 150 persones que, puntualment a les set, han posat els peus a la calçada i han desplegat unes pancartes on es podia llegir 'Prou morts, el proper pots ser tu'. L'alcalde de Garrigàs, Josep Masoliver, ha fet ús d'un megàfon per explicar als veïns que demanaran a la Generalitat que s'impliqui i els faci costat. Malgrat que l'N-II és una carretera competència de l'estat, els alcaldes confien que la conselleria de Territori i Sostenibilitat pugui fer "pressió" a Madrid per tal que es desencallin les obres.

Com ja va passar en la protesta del 15 d'agost, no hi hagut retencions importants de trànsit perquè els Mossos d'Esquadra han desviat els vehicles. L'anècdota ha estat la d'un vehicle que sí han deixat passar perquè a dins hi havia una dona embarassada que acabava de trencar aigües i anava camí de l'hospital.

Mantindran les protestes

Masoliver lamenta que des de la primera manifestació no els ha trucat ningú però assegura que no abaixaran els braços. Per això, ha explicat que treballen per organitzar un nou tall de carretera. Aquesta vegada a la rotonda de Borrassà, un punt d'enllaç entre la sortida de l'AP-7 de Figueres sud, l'N-II i el cinturó de ronda que connecta amb la Costa Brava. "Allà la protesta serà més potent perquè és un punt amb molt de trànsit", assegura. De moment, no hi ha data per a aquesta nova mobilització. "Hem de parlar entre els quatre ajuntaments i si ningú respon mirarem de pressionar més fort, estem decidits a mantenir les protestes", ha manifestat.

L'alcalde ha recordat que l'accés als quatre pobles -tant en el cas del trencant de Garrigàs com el de Pontós- és "molt perillós" i que hi ha accident de manera "constant". Per això, qualifica "d'autèntica vergonya" el que està passant i demana a Foment que comenci de nou tots els tràmits per fer les dues rotondes en aquests punts.

Vint anys esperant una millora

Masoliver ha recordat que fa 20 anys que reivindiquen aquestes millores i que, finalment, fa dos anys el govern espanyol els va fer cas i va redactar un projecte separat per a aquests dos accessos, on es preveien construir rotondes a banda i banda i connectar-les amb un pas elevat. Les obres per millorar les cruïlles de l'N-II a Pontós i Garrigàs van començar abans de les eleccions del desembre. Els treballs es van adjudicar per 6,89 milions d'euros (MEUR).

L'adjudicatària va començar l'obra per la cruïlla de Pontós. Poc després, però, els treballs es van aturar i la zona ja porta més de mig any empantanegada. "Només van remenar una mica la terra i ens han deixat quatre tubs tirats per aquí", lamenta l'alcalde.