L’entitat Sopa de Pedres està aconseguint despertar les consciències per acabar amb el desaprofitament alimentari i, alhora, complementa aquesta fita amb accions solidàries per ajudar aquelles persones més desfavorides. Aquest dissabte, 27 d’agost, se celebra, a Vilajuïga, un sopar benèfic cuinat amb aliments recuperats i amb excedents de verdures i hortalisses. Els diners que es recullin seran destinats a l’ONG Amb les Teves Mans, perquè pugui desenvolupar projectes de suport als refugiats sirians.

Amb el lema Vilajuïga amb els refugiats, l’organització d’aquest sopar compta amb la complicitat de tot un poble, Vilajuïga, i de les seves entitats i administracions: l’Oncolliga, el Club de lectura, Òmnium, Tots x Tots, el Casal de la Gent Gran, el club de futbol Vilajuïga F.C., Garrollar, l’ANC-Verdera, l’Ajuntament de Vilajuïga i Sopa de Pedres.

Tomates i albergínies

Com a pas previ a aquest sopar solidari, fa uns dies es va portar a terme un taller de xamfaina al Mercat l’Encant de Vilajuïga, i els representants de l’entitat Sopa de Pedres es feliciten perquè: “Va ser tot un èxit.” “Una bona colla de gent es va acostar per col·laborar una estona amb nosaltres pelant, traient la grana i tallant els 32 quilos de tomates i els 25 quilos d’albergínies recuperats del Mas Galceran de Sant Miquel de Fluvià”, explica Roser Bech Padrosa, alhora que descriu com va transcórrer la jornada: “La diversió i el tragí va ser servit des de les set de la tarda fins a les onze de la nit, un cop vam haver acabat de coure, empotar i posar al bany maria els productes.”

Tots aquests quilos de conserves s’han guardat per al sopar del dissabte 27 d’agost Vilajuïga amb els refugiats. Per participar en aquesta activitat solidària cal portar-se de casa els coberts i els plats. El preu del sopar per als adults és de 5 euros i per a la mainada (de 3 a 12 anys) s’ha fixat un import de 3 euros. Els tiquets es poden comprar a les oficines municipals de Vilajuïga i també el mateix dia del sopar.