Les obres de desdoblament de la carretera C-260 en el tram comprès entre el Cinturó de Ronda de la N-II i la rotonda de la zona comercial de Vilatenim han modificat completament el paisatge urbà de l'antic poble annexionat a Figueres. Durant el mes de juliol i els primers dies d'agost, s'han fet efectius els enderrocs de les construccions afectades pel projecte de desdoblament de la carretera i ja només queda dempeus l'edifici de l'antic Centre Recreatiu, que també anirà a terra un cop s'hagi resolt la desconnexió de la xarxa elèctrica d'aquesta zona.

A part de la desaparició de les cases particulars, algunes de les quals vinculades a activitats agrícoles del poble, també cal compatibilitzar la important retallada que han patit els espais expositius o de treball d'empreses com Gamma Gironella, la benzinera o el concessionari Opel, a més dels vorals d'altres empreses com Texauto. Els enderrocs han afectat de ple l'antiga factoria Baulida, que presentava un estat d'abandó important des de feia anys. Les obres tenen una afectació directa en els accessos de diversos establiments comercials. D'altra banda, els vials laterals de la part posterior estan ben delimitats amb un important moviment de terres.

La previsió de la Generalitat és que les obres, pressupostades en 16,9 milions d'euros, estiguin acabades l'estiu de l'any vinent.