L'Associació Agrària Joves Agricultors ASAJA xifra en 300.000 euros les pèrdues provocades a les principals zones agrícoles del Prepirineu, l'Empordà, el Bages, Osona, el Vallès o el Maresme per la presència de fauna salvatge, com ara cérvols, cabriols o senglars. Arrel de la polèmica suscitada a Girona per les batudes nocturnes de senglars, ASAJA opina que cal establir un protocol unitari entre les administracions, agents rurals, policia i caçadors per tal de dur a terme aquestes batudes amb la màxima seguretat.

Segons l'organització les polèmiques batudes són "necessàries" no només per als agricultors, sinó per al conjunt de la ciutadania. Recorden que en alguns casos la presència d'aquests animals en zones urbanes, com és el cas dels entorns de Collserola, suposes "un greu perill pels accidents a les carreteres".

ASAJA detalla que les pèrdues per la presència d'animals com senglars es concentren en conreus de blat de moro, farratgers i pastures. En aquest sentit, l'organització demana al Departament d'Agricultura més celeritat per posar en marxa una assegurança per les pèrdues que causa aquesta fauna, tot i les captures de més de 20.000 senglars que es van fer el 2015.