Endesa ha finalitzat recentment les tasques de renovació a la subestació de Torrevent, al terme municipal de Palau-saverdera, amb l'objectiu de millorar la qualitat del subministrament elèctric a un total de 50.407 clients de l'Alt i Baix Empordà. L'actuació ha consistit a instal·lar un nou sistema protectiu als transformadors, d'última tecnologia, més sofisticat que l'anterior ja que unifica, en un sol dispositiu, totes les mesures i operacions que es realitzen sobre els transformadors i permet obtenir-ne informació en profunditat. Aquesta actuació ha comportat una inversió de 30.000 euros per part de la Companyia i repercuteix en un millor servei a un total de 15 municipis repartits entre ambdues comarques empordaneses.

En concret, l'actuació ha consistit en substituir les proteccions de dos transofrmadors de la subestació de Torrevent per unes de digitals, més evolucionades. El nou sistema instal·lat, és més sofisticat que l'anterior ja que unifica, en un sol dispositiu, totes les mesures que realitza sobre l'operació del transformador i permet obtenir informació més precisa i en més profunditat. Els sistemes de protecció dels transformadors mesuren i monitoritzen, de manera digital, diversos paràmetres que intervenen en el correcte funcionament d'aquests aparells, tals com tensió, intensitat i consum. En cas de detectar una anomalia, el desconnecten automàticament per prevenir incidències. L'actuació realitzada, per tant, permet augmentar la garantia en el servei així com agilitzar la resolució i el temps d'interrupció del subministrament elèctric en cas d'imprevistos.

Els treballs, que han suposat una inversió de 30.000 euros aportats íntegrament per la Companyia, formen part dels plants de manteniment i millora de les infraestructures i repercuteixen, directament, en un millor servei en els municipi de l'Armentera, Cadaqués, Castelló d'Empúries, el Far de l'Empordà, Palau-saverdera, Pau, Peralada, el Port de la Selva, Roses, Sant Pere Pescador, la Selva de Mar, Ventalló, Viladamat i Vilajuïga (a l'Alt Empordà) i Albons (al Baix Empordà).