El passat 16 de juliol l’autobús del Banc de Sang i de Teixits de Catalunya va fer parada a Gran Jonquera Outlet & Shopping. Aquesta campanya al centre comercial va suposar la primera col·laboració d’ambdues entitats per ampliar les reserves de sang, en aquesta ocasió, durant l’estiu. Els resultats van ser els esperats i és per aquest motiu que es preveu repetir l’experiència quan les condicions d’afluències i necessitats tornin a coincidir.

El Banc de Sang i Teixits de Catalunya ha organitzat per aquest estiu més de 700 campanyes arreu del territori català, amb la finalitat d’aconseguir 50.000 donants. La major part de les donacions s’utilitzen per accidents de trànsit, persones amb malalties cròniques i tractaments de càncer. Si bé les necessitats dels hospitals no han augmentat, les donacions a l’estiu es veuen reduïdes en un 30% degut als canvis d’hàbit dels donants. És per aquest motiu que des del Banc de Sang s’han previst unes 70 campanyes a les comarques gironines especialment en els llocs de més afluència turística.

“Aquest estiu, fes #amicspersempre” és l’essència de la campanya que ha llançat el Banc de Sang per incrementar les donacions i per animar tothom que pugui a donar sang durant les vacances. Cinc il·lustradors han dissenyat tatuatges per als donants de sang inspirant-se en cançons populars i en vivències de pacients. ‘All you need is Blood’ és el claim que el Centre Comercial Gran Jonquera va utilitzar per publicitar la recol·lecta.

A més de les calcomanies, Gran Jonquera va oferir una bossa a tots els donants que van visitar l’autobús el darrer cap de setmana.